Ruokinta

Lintujen talviruokinta on Suomessa suosittua. Linnuille tarjottu ruoka auttaa talvehtimaan jääneitä lintuja selviämään kovistakin pakkasista seuraavaan kevääseen. Talitiainen, sinitiainen, pikkuvarpunen ja mustarastas ovat jo pitkään käyneet lintulaudoilla. Viime aikoina naakka ja käpytikkakin ovat oppineet hyödyntämään ruokintoja.

Ruokintaohjeet

Talviruokinta on hyvä aloittaa, kun maa jäätyy tai peittyy lumeen. Pakkasella lintujen ravinnontarve kasvaa, eikä hyönteisiä enää löydä luonnosta. Ruokintaa on hyvä jatkaa kunnes maa on keväällä paljas ja sula. Sulan maan aikaan linnut löytävät luonnosta ravintonsa. Sopiva ruokinta-aika on yleensä marraskuusta maaliskuuhun. Linnut tarvitsevat monipuolista ravintoa. Niitä voi ruokkia esim. pähkinöillä, auringonkukansiemenillä, rasvalla, kauralla ja hirssillä.