Takaisin hakuun

Etäopetusreppu 4. Laajemmat aineistot

Lyhyt kuvaus
Tähän reppuun on koottu sivustoja, joilta löydät paljon etäopetukseen sovellettavaa materiaalia eri aiheista. Mukana on esimerkiksi virtuaalimuseoita ja oppimateriaalien tuottajia.

Teemarepun materiaalit

Yle Areena: Sisältöjä etäopiskeluun

Yle Areena tarjoaa monipuolisesti sisältöjä etäopiskeluun. Ohjelmia, audioita, podcasteja ja testejä…

Siirry materiaalin sivulle

Yle Triplet muuttaa uutiset oppimateriaaliksi

Yle Triplet tarjoaa opettajille helppokäyttöisen palvelun käsitellä uutisten maailmaa opetuksessaan. Palvelu auttaa kytkemään ajankohtaiset asiat osaksi opetusta. Palvelussa käsitellään päivittäin kolmea uutista. Tripletin ydin on jokaiseen uutisvideoon tehty taustamateriaali ja tehtävät opettajien käyttöön.

Siirry materiaalin sivulle

Vieraile virtuaalimuseoissa

Vieraile virtuaalimuseoissa – näihin museoihin voit astua sisään kotisohvaltasikin
Vaikka museot ovat suljettuina, ei kulttuurista nauttimista tarvitse laittaa tauolle – tee museokierros puhelimellasi. Museoiden sisältöjä löytyy paljon digitaalisessa muodossa. Mukana myös mm. Helsingin Luonnontieteellinen museo sekä Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha.

Siirry materiaalin sivulle

Luontolive- Toiminnallista ympäristökasvatusta

Luontolive on selainpohjainen verkkopalvelu, joka sisältää lapsille suunnattuja mukaansatempaavia luontovideoita ja -tehtäviä, jotka tukevat laaja-alaista oppimista. Luontolive-palvelun tarkoituksena on edistää lapsen luontosuhteen muodostumista, lisätä ympäristötietoutta sekä tukea lapsen kokonaisvaltaista kehitystä.

Siirry materiaalin sivulle

Otavan opepalvelu - digitaalisia oppimateriaaleja

Otava auttaa opettajia ja opetuksen sujuvaa järjestämistä koronaepidemian aikana. Opettajat voivat ottaa kaikki Otavan digitaaliset materiaalit veloituksetta kokeilukäyttöön Otavan Opepalvelussa kevätlukukauden 2020 loppuun asti. Vaatii kirjautumisen.

Siirry materiaalin sivulle

HSY:n digitaaliset oppimispelit kiertotaloudesta ja vesiasioista

Oppimispelit sopivat erinomaisesti sekä peruskoulun lähi- että etäopetukseen. Kolmelle eri ikätasolle tehdyt pelit tutustuttavat oppilaat monipuolisten ja hauskojen tehtävien avulla kiertotalouteen ja elintärkeään veteen. Pelit ovat vapaasti käytettävissä opetuksen tukena.

Siirry materiaalin sivulle

BiGe-materiaaleja etäopetukseen

Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry on perustanut tämän dokumentin, johon voimme yhdessä koota biologian ja maantieteen etäopetukseen soveltuvia materiaaleja.

Siirry materiaalin sivulle

Tiedonjyvä -ohjelmasarja

Tiedonjyvä on luonnontieteellisiä ilmiöitä tutkiva ohjelmasarja, jossa opitaan tekemällä. Tiedonjyvän kokeita voit tehdä myös kotona ja ne soveltuvat myös eskarien ja alakoulun etäopetukseen.
Aiheina: valon taittuminen, hankaussähkö, varjo, liukeneminen, lämmön johtuminen, ilma, happamuus, värit, kiteytyminen ja tasapaino.

Siirry materiaalin sivulle

WWF:n Luontolive

Seuraa eri eläinlajeja WWF:n Luontolive-kameroiden avulla! Metsäpeuraa seurataan vuoden ympäri. Muita seurattavia lajeja ovat esimerkiksi kyy, sääksi, saimaannorppa ja taimen. Näitä lajeja seurataan niiden elämän kannalta mielenkiintoisina ajankohtina.

Siirry materiaalin sivulle

Pinkka: Lajintuntemuksen oppimisympäristö

Pinkka on eliöiden tunnistusta tukeva verkko-oppimisympäristö. Pinkan nimi viittaa nipuiksi koottuihin kuiviin kasvinäytteisiin, joihin perehtymällä kasveista kiinnostuneet ovat perinteisesti opiskelleet lajintuntemusta.

Pinkan laajasta kuva- ja tekstitietokannasta koostetaan eri käyttäjäryhmien tarpeisiin muokattuja tietopaketteja tai opinto­kokonaisuuksia – virtuaalisia näytepinkkoja.

Siirry materiaalin sivulle

Suomen lajitietokeskus

Suomen Lajitietokeskus kerää ja yhdistää suomalaisen lajitiedon yhtenäiseksi ja avoimeksi kokonaisuudeksi. Laji.fi:ssa voit tutustua lajeihin ja niiden esiintymiseen, selata havaintoja suomalaisista lajitietokannoista sekä pitää kirjaa omista luontohavainnoistasi.

Siirry materiaalin sivulle

Retkikartta.fi -palvelu

Palvelusta voit hakea Metsähallituksen retkeilyyn sopivia kohteita ja palveluita sekä metsästys- ja kalastuskohteita. Retkikartta näyttää myös kuntien retkeilypalveluja, kuten erilaisia reittejä.

Retkikartan mobiiliversio on osoitteessa m.retkikartta.fi.

Siirry materiaalin sivulle

Kielipuu - Ympäristöaiheisia harjoitustehtäviä suomen kielen opetukseen

Kielipuu on ympäristöaiheisen koulutusmateriaali, joka on suunnattu maahan muuttaneiden suomen kielen opetukseen. Materiaali koostuu yli sadasta tehtävästä, joiden avulla jokainen opettaja, kerho-ohjaaja tai keskusteluryhmän vetäjä voi helposti sisällyttää luonto- ja ympäristöteemoja opetukseensa. Harjoitukset tutustuttavat opiskelijat mm. suomalaiseen luontoon, luonnossa liikkumiseen, arjen ympäristötekoihin ja ajankohtaisiin globaaleihin ympäristökysymyksiin.

Materiaali on kaikkien vapaassa käytössä verkossa. Visiosta voi myös tilata maksullista Kielipuu-kansiota.

Materiaalin valmistumista on tukenut Ympäristöministeriö.

Siirry materiaalin sivulle