Tillbaka till sökning
picture_as_pdf

Syljen entsyymien havaitseminen

Utgivaren av materialet
Författarna
Kesler Merike, Jauhiainen Kaisa
Utgivningsår
2013
Beskrivning

Harjoituksessa tutkitaan elimistössä proteiineja pilkkovia entsyymejä. Kokeessa sylki ”hajottaa” jauholiuoksessa ollevan tärkkelyksen. Syljessä oleva amylaasientsyymi
pilkkoo tärkkelyksen molekyylit pienemmiksi sokerin molekyyleiksi. Tehtävän tuloksista voidaan tehdä johtopäätös, että mitä hitaammin pureskelemme ruokaa sitä paremmin se sekoittuu sylkeen ja sitä nopeammin se hajotetaan ravintoaineiksi. Mitä tarvitaan: vehnäjauhoja, jodiliuosta (saa apteekista), lusikka, vettä, muki, koeputki tai joku muu putkilo, pieni purkki kansineen, pipetti. (Lähde: Anke Keske. 2004. Die beste Experimente für Kinder.)

Utgivningsformat
Språk
Tillämplighet på ämnen