Takaisin hakuun
Materiaalin julkaisija
Tekijät
Kesler Merike, Jauhiainen Kaisa
Julkaisuvuosi
2013
Kuvaus
Harjoituksessa tutkitaan elimistössä proteiineja pilkkovia entsyymejä. Kokeessa sylki ”hajottaa” jauholiuoksessa ollevan tärkkelyksen. Syljessä oleva amylaasientsyymi
pilkkoo tärkkelyksen molekyylit pienemmiksi sokerin molekyyleiksi. Tehtävän tuloksista voidaan tehdä johtopäätös, että mitä hitaammin pureskelemme ruokaa sitä paremmin se sekoittuu sylkeen ja sitä nopeammin se hajotetaan ravintoaineiksi. Mitä tarvitaan: vehnäjauhoja, jodiliuosta (saa apteekista), lusikka, vettä, muki, koeputki tai joku muu putkilo, pieni purkki kansineen, pipetti. (Lähde: Anke Keske. 2004. Die beste Experimente für Kinder.)
Asiasanat
Julkaisumuoto
Kieli
Soveltuvuus oppiaineisiin