Tillbaka till sökning
picture_as_pdf

Muovia maidosta

Utgivaren av materialet
Författarna
Kesler Merike, Jauhiainen Kaisa
Utgivningsår
2013
Beskrivning

Tehtävässä havainnollistetaan sitä, miten proteiinin rakenne ja ominaisuudet muuttuvat, kun niihin kohdistu jokin fyysinen tai kemiallinen muutos. Maito sisältää valkuaisaineita eli proteiineja. Suurin osa maidon proteiineista on kaseiinia. Maidossa kaseiini on veteen liuenneena, mutta etikkahapon ja lämmön vaikutuksesta kaseiini proteiini denaturoituu ja muuttuu kiinteäksi aineeksi. Mitä tarvitaan: maitoa, etikkaa, (elintarvikeväriä), kattila, mitta, kertakäyttölusikka, lämpömittari. (Lähde: Kemianluokka Gadolin, Kemian opetuksen keskus).

Utgivningsformat
Språk
Tillämplighet på ämnen