picture_as_pdf

Mustikkatrio

Materiaalin julkaisija
Kuvaus

Mustikkatrio­työssä valmistetaan kolmikerroksinen jälkiruoka
mustikoista, kermavaahdosta ja maitorahkasta sekä
valkuaisvaahdosta. Eri kerrokset havainnollistavat mustikan
toimintaa luonnonindikaattorina.
Työ sopii alakouluun yksinkertaistettuna happamuuden
yhteyteen ja yläkouluun happamuuden tai ruoka­ainekemian
yhteyteen. Lukiossa eriyttävänä tehtävänä opiskelijat voi
tutustuttaa vaahdon muodostumiseen vaikuttaviin tekijöihin.
StarT tarjoaa tukea luma-aineiden projektioppimiseen ja palkintoja parhaille projekteille. www.start.luma.fi

Asiasanat
happamuus
indikaattori
molekyyligastronomia
Julkaisumuoto
  • Asiakirjatiedosto
Kieli
  • suomi