picture_as_pdf

Missä elintarvikkeissa on tärkkelystä?

Materiaalin julkaisija
Tekijät
Kesler Merike, Sarenius Vesa-Matti, Alanen Ville, Mikkola Hanna-Kaisa, Jauhiainen Kaisa
Julkaisuvuosi
2006
Kuvaus

Harjoituksessa testataan, mitkä elintarvikkeet sisältävät tärkkelystä. Tärkkelys on kasvisolujen hiilihydraattien varastomuoto. Esim. peruna tai viljan jyvät ovat melkein kokonaan tärkkelystä. Mitä tarvitaan: jodiliuosta, pipetti, elintarvikkeita (esim. leipää, erilaisia hedelmiä, juustoa, perunaa, ym.), kertakäyttölautasia. (Läheet: Das grosse Buch der Experimente. Über 200 spannende Versuche, die klüger machen. 2004.)

Julkaisumuoto
  • Asiakirjatiedosto
Kieli
  • suomi