Takaisin hakuun
Materiaalin julkaisija
YLE
Tekijät
Vallila Hannamari
Julkaisuvuosi
2019
Kuvaus

Joulukuussa herkutellaan kotimaisella kalalla ja Itämeriystävällisellä ruoalla. Kampanjan ideana on saada ihmiset syömään ja tarjoamaan muille Itämeriystävällistä ruokaa, eli kotimaista villikalaa ja kasviksia.

Opitaan ruoan merkityksestä ympäristölle. Itämeriystävällinen ruoka on ilmaston kannalta hyvä valinta. Kestävästi kalastettu Itämeren kala on tällä hetkellä ainoa tapa poistaa ravinteita Itämerestä. Syömällä kerran viikossa silakkaa voit neutralisoida omat jätevesipäästösi Itämereen.

Tarvittava aika 120 min. Järjestä Itämeriystävällinen juhlalounas, esimerkiksi yhdessä kotitaloustuntien kanssa.

Julkaisumuoto
Kieli
Soveltuvuus oppiaineisiin