picture_as_pdf

Elintarvikkeiden lisäaineet

Materiaalin julkaisija
Tekijät
Kesler Merike, Mikkola Hanna-Kaisa
Julkaisuvuosi
2008
Kuvaus

Harjoituksen tarkoituksena on tutustua elintarvikkeiden lisäaineisiin. Mitä tarvitaan: elintarvikepakkauksia ja E-koodiavain. Useissa elintarvikkeissa käytetään erilaisia lisäaineita muun muassa antamaan elintarvikkeille väriä ja makua sekä parantamaan säilyvyyttä. Lisäaineet merkitään tuoteselostukseen E-koodeina. (Lähde: Tusa Saarikoski. 2004. Mikrobi – Mikrobiologian laborointikirja lukioon. WSOY).

Asiasanat
arominvahventeet
E-koodit
elintarvikkeet
emulgointiaineet
hapettumisen estoaineet
happamuuden säätöaineet
koostumus
lisäaineet
maku
paakkuuntumisen estoaineet
säilöntäaineet
sakeuttamisaineet
stabilointiaineet
väri
väriaineet
Julkaisumuoto
  • Asiakirjatiedosto
Kieli
  • suomi