picture_as_pdf

Aineiden happamuuden tutkiminen

Materiaalin julkaisija
Tekijät
Kesler Merike, Sarenius Vesa-Matti, Alanen Ville, Mikkola Hanna-Kaisa, Jauhiainen Kaisa
Julkaisuvuosi
2009
Kuvaus

Tehtävässä tutkitaan eri aineiden happamuutta, jota kuvataan pH-arvolla. Aineet, joiden pH-arvo on alle 7, ovat happamia. Emäksisiä ovat sellaiset aineet,
joiden pH-arvo on yli 7. Tarvikkeet: lasi- / muovipurkkeja tai kuoppalevy, lusikoita tai pipettejä; pH-paperia, punakaalimehua tai muuta indikaattoria; tutkittavia aineita: etikkaa, ruokasoodaa, maitoa, virvoitusjuomaa, sitruunan mehua, sokeria, pesuainetta, ym. (Lähde: Luonnon-tiedekerhon ABC-vihkonen vetäjille. 2002.)

Asiasanat
aistinvarainen arviointi
emäkset
hapot
happamuus
indikaattorit
kemia
pH-mittaus
Julkaisumuoto
  • Asiakirjatiedosto
Kieli
  • suomi