Takaisin hakuun

Vinkkejä pienimmille

Teemarepun julkaisija
Lyhyt kuvaus
Vinkkejä 0-3 vuotiaiden kanssa touhuamiseen

Teemarepun materiaalit

picture_as_pdf

Luonto kutsuu seikkailuun - tekemistä luontoretkelle

Tutkimusretki lähiluontoon voi alkaa jo kotiovelta. Mukaan tarvitset herkät aistit, iloista mieltä ja tietysti retkieväät. Tämä vihko antaa vinkkejä siitä, mitä kaikkea luonnossa voi tutkia ja tehdä.
Huom! Materiaalin lopussa oleva kysely arvontoineen ei luonnollisestikaan enää ole voimassa (julkaistu vuonna 2011), mutta muuten hyvä materiaali mm. esiopetukseen, varhaiskasvatukseen sekä koteihin!

Siirry materiaalin sivulle

Miten auttaa lapsia unohtamaan hyönteispelkonsa?

Vinkkejä siihen, miten auttaa lapsia voittamaan hyönteispelkonsa käsittelemällä asiaa eri tavoin. Alkuperäinen englanninkielinen teksti on Get the Kids Outside – Facebook-sivuston laatima ja se on käännetty luvalla. Käännösidea ruotsiksi on Kvarkens naturskolan ja taittopohjan laati Natur och Miljö. Haltian luontokoulu käänsi materiaalin suomeksi. Saat jakaa materiaalia edelleen, kunhan säilytät sen alkuperäisessä muodossaan.

Siirry materiaalin sivulle
Julkaisumuoto: asiakirjatiedosto
Tekijät Get the Kids Outside, käännös ja taitto: Kvarkens naturskola (Natur och Miljö), Haltian luontokoulu

Beetles LIFE koppistehtävärata varhaiskasvatukseen

Tehtäväradalla pääsee puikkelehtimaan sokkeloissa ja opastamaan kovakuoriaista uuden kodin etsimisessä, tekemään ympäristöystävällisestä muovailuvahasta omia lajeja ja pelaamaan Beetles LIFE -muistipeliä. Tehtäväradan voi kiertää ryhmän kanssa, jossa on vähintään yksi lukutaitoinen ohjaaja. Tutustu materiaaliin etukäteen, jotta osaat arvioida ryhmän sopivan koon. Tehtäväradan tekemiseen kannattaa varata noin tunti.

Tehtäväradan materiaali on rakennettu 7 eri kovakuoriaislajin ympärille. Lajin kohdalla esitellään laji lyhyesti, kerrotaan kolme tehtävää ja kasvatukselliset perusteet sekä lisätiedot tehtävien tekemiseen.

Siirry materiaalin sivulle

Luontoleikkikortit varhaiskasvatukseen. Ilo kasvaa ulkona- hanke

Ilo kasvaa ulkona- hankkeessa tuotetut luontoleikkikortit ovat jatkumo #ULKOLUOKKA- leikkikorteille. Niitä on tarkoitus käyttää yhdessä upeiden lajikorttien kanssa (ulkoluokka.fi/materiaalit). Leikkikortteja voi hyödyntää monin eri tavoin varhaiskasvatuksen luontotoiminnassa. Lajikortit itsessään sopivat niin ohjattuun kuin vapaaseen leikkiin, kuvittamaan metsässä luettavia satuja sekä musiikkihetkiin. Lajikorttien kauniit kuvat houkuttelevat lapsia tutustumaan Suomen luonnon eläin- ja kasvilajeihin iloisella tavalla. Leikkien myötä lasten motoriset taidot sekä luontosuhde vahvistuvat ja vasun oppimisen alueet toteutuvat kuin huomaamatta!

Siirry materiaalin sivulle

Metsän aarre

Metsän aarre on luova luontoretki, joka yhdistää tietoisuustaitoja ja taidekasvatusta. Tavoitteena on nauttia luonnosta kaikkien aistien kautta, lisätä hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä.
Maahanmuuttajalapsille mielenterveystaitoja -hanke

Siirry materiaalin sivulle

Kevään salaisuus

Karkaa luokkasi kanssa lähiluontoon ja ratkaise kevään salaisuus. Sopii Ulkoluokkapäivän tai Suomen lasten metsäretkipäivän viettoon tai muuten vaan ulkona oppimiseen! Sovellettavissa eri ikäryhmille.

Tarvikkeet: pallo, kartta tai karttapallo, narua, luonnonmateriaaleja

Siirry materiaalin sivulle

Nurkantakana.fi

Nurkantakana.fi esittelee 10 hauskaa ja käytännönläheistä kulttuuriympäristökasvatuksen case-esimerkkiä ympäri maan. Mallit on helppo ottaa käyttöön joko sellaisinaan tai soveltaen. Ympäristöä lähestytään mm. julkisen taiteen, puutarhakasvatuksen, paikallishistorian, yhdyskuntasuunnittelun ja sukupolvikasvatuksen näkökulmista.

Mallit välittävät lapsille ja nuorille kulttuuriympäristöön liittyviä taitoja ja kehittävät kulttuurin lukutaitoa sekä monipuolista ympäristösuhdetta. Omakohtainen kokemus lähiympäristöstä rakentaa osallisuutta ja yhdistyy sekä sosiaalisen ja kulttuurisen identiteetin muotoutumiseen että kestävän kehityksen arvoihin.

Siirry materiaalin sivulle