Takaisin hakuun

Mittaaminen, matikkaa luonnossa

Lyhyt kuvaus
Mittaamistehtäviä ja -tutkimuksia ulkona toteutettavaksi.

Teemarepun materiaalit

Matematiikkaa ulkona luonnossa (45 min): mittaaminen

Materiaalissa on kuvattu 45 minuutin oppitunti, jonka aiheena on mittaaminen. Oppitunnin aikana tutustutaan mm. vanhoihin mittoihin. Oppitunti on suunniteltu toteutettavaksi ulkona. Toiminnalliset ja liikunnalliset tehtävät motivoivat ja innostavat oppilaita ja ovat hyvää vaihtelua matematiikan tunteihin luokassa. Materiaali on tuotettu Matematiikkaa ulkona luonnossa -hankeessa vuosina 2008-2010.

Siirry materiaalin sivulle

Puiden mittausohjeita

Ohje puun korkeuden mittaamiseen kaatomenetelmällä sekä puun tilavuuden arviointiin. Tarvittavat välineet: n. metrin mittainen suora keppi ja mittanauha. (Lähde: www.metsavastaa.net.; Metsä ystävämme. Arponen. 1996.; Metsänmittausohjeet.
Moniste.)

Siirry materiaalin sivulle
Julkaisumuoto: asiakirjatiedosto
Tekijät Kesler Merike, Sarenius Vesa-Matti, Alanen Ville, Mikkola Hanna-Kaisa, Jauhiainen Kaisa

Matematiikkaa ulkona luonnossa (1,5 h): mittaamista ja geometriaa

Materiaalissa on kuvattu 90 minuutin oppitunti, jonka aiheena on mittaaminen ja geometria. Oppitunti on suunniteltu toteutettavaksi ulkona. Toiminnalliset ja liikunnalliset tehtävät motivoivat ja innostavat oppilaita ja ovat hyvää vaihtelua matematiikan tunteihin luokassa. Materiaali on tuotettu Matematiikkaa ulkona luonnossa -hankeessa vuosina 2008-2010.

Siirry materiaalin sivulle

Matematiikkaa ulkona luonnossa (1,5 h): mittaaminen

Materiaalissa on kuvattu 90 minuutin oppitunti, jonka aiheena on mittaaminen. Oppitunti on suunniteltu toteutettavaksi ulkona. Toiminnalliset ja liikunnalliset tehtävät motivoivat ja innostavat oppilaita ja ovat hyvää vaihtelua matematiikan tunteihin luokassa. Materiaali on tuotettu Matematiikkaa ulkona luonnossa -hankeessa vuosina 2008-2010.

Siirry materiaalin sivulle

Matematiikkaa ulkona luonnossa (1,5-2 h): aarteenetsintä, pinta-alat

Materiaalissa on kuvattu 1,5-2 tunnin mittainen oppitunti, jonka aiheena on pinta-alat. Oppitunti on suunniteltu toteutettavaksi ulkona. Toiminnalliset ja liikunnalliset tehtävät motivoivat ja innostavat oppilaita ja ovat hyvää vaihtelua matematiikan tunteihin luokassa. Materiaali on tuotettu Matematiikkaa ulkona luonnossa -hankeessa vuosina 2008-2010.

Siirry materiaalin sivulle

Metrin arviointi, mittaus

Arviointi on tärkeä taito. Sitä voi harjoitella vaikkapa arvioimalla metrin mitan.

Siirry materiaalin sivulle

Vesitutkimuksia, mittaus

Videossa esitellään helppo tutkimus vesi-aiheesta. Sopii etäopetukseen.

Siirry materiaalin sivulle

Matematiikkaa ulkona luonnossa (1,5-2 h): maapallon vedet, tilavuuden arviointi ja mittaus

Materiaalissa on kuvattu 1,5-2 tunnin mittainen oppitunti, jonka aiheena on tilavuus sekä maapallon vedet. Oppitunti on suunniteltu toteutettavaksi ulkona. Toiminnalliset ja liikunnalliset tehtävät motivoivat ja innostavat oppilaita ja ovat hyvää vaihtelua matematiikan tunteihin luokassa. Materiaali on tuotettu Matematiikkaa ulkona luonnossa -hankeessa vuosina 2008-2010.

Siirry materiaalin sivulle