Takaisin hakuun

Matematiikkaa ulkona

Teemarepun julkaisija
Lyhyt kuvaus
lukujonotaitojen opetusta ja vahvistamista.

Teemarepun materiaalit

Matematiikkaa ulkona luonnossa (45 min): lukukäsite

Materiaalissa on kuvattu 45 minuutin oppitunti, jonka aiheena ovat lukukäsitteet. Tutustutaan lukuihin ja niiden järjestämiseen sekä vertaillaan lukumääriä. Oppitunti on suunniteltu toteutettavaksi ulkona. Toiminnalliset ja liikunnalliset tehtävät motivoivat ja innostavat oppilaita ja ovat hyvää vaihtelua matematiikan tunteihin luokassa. Materiaali on tuotettu Matematiikkaa ulkona luonnossa -hankeessa vuosina 2008-2010.

Siirry materiaalin sivulle

Metsämatikka: Tavoiteluku-peli

Tavoitelukupelissä pelaajat luettelevat vuorotellen lukuja ykkösestä alkaen. Omalla vuorolla saa sanoa yksi, kaksi tai kolme seuraavaa lukua. Pelaaja, joka sanoo luvun 21, voittaa pelin.

Siirry materiaalin sivulle
Julkaisumuoto: video
Tekijät Hakkarainen Anniina

Matematiikkaa ulkona luonnossa (45 min): enemmän- ja vähemmän kuin -käsitteet

Materiaalissa on kuvattu 45 minuutin oppitunti, jonka aiheena ovat lukusuora sekä enemmän ja vähemmän kuin-käsitteet. Oppitunti on suunniteltu toteutettavaksi ulkona. Toiminnalliset ja liikunnalliset tehtävät motivoivat ja innostavat oppilaita ja ovat hyvää vaihtelua matematiikan tunteihin luokassa. Materiaali on tuotettu Matematiikkaa ulkona luonnossa -hankeessa vuosina 2008-2010.

Siirry materiaalin sivulle

Matematiikkaa ulkona luonnossa (1,5 h): mittaamista ja algebraa

Materiaalissa on kuvattu 90 minuutin oppitunti, jonka aiheena on mittaaminen ja algebra. Oppitunti on suunniteltu toteutettavaksi ulkona. Toiminnalliset ja liikunnalliset tehtävät motivoivat ja innostavat oppilaita ja ovat hyvää vaihtelua matematiikan tunteihin luokassa. Materiaali on tuotettu Matematiikkaa ulkona luonnossa -hankeessa vuosina 2008-2010.

Siirry materiaalin sivulle