Takaisin hakuun

Lasten lintuviikko

Teemarepun julkaisija
Lyhyt kuvaus
Tutustu lintujen pesintään Lasten lintuviikolla toukokuussa. Vie lapset linturetkelle, jolla ei tarvitse tunnistaa lintuja. Tästä repusta löydät kaikki hauskat materiaalit!
Kuvaus

Barnens fågelvecka finns också på svenska!

Kids’ Birdwatching Week is available also in English!

Teemarepun materiaalit

Lasten lintuviikko

Lasten lintuviikolla toukokuussa kannustetaan lapsiryhmiä linturetkelle. Retkellä ei tunnisteta lintulajeja, vaan havainnoidaan yhdessä mitä linnut tekevät. Tarjolla on runsaasti maksutonta materiaalia. Verkkolomakkeella osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja!

Siirry materiaalin sivulle
picture_as_pdf

Lintubingo: pesinnän merkit

Lintubingo (3 x 3 ruutua), jossa havainnoidaan merkkejä lintujen pesinnästä, eikä lajeja tarvitse tunnistaa. Lasten lintuviikko -tapahtumaan kuuluvan retkilomakkeen rinnakkainen muoto, mutta voi käyttää myös tapahtuman ulkopuolella huhti-, touko- ja kesäkuussa.

Siirry materiaalin sivulle
picture_as_pdf

Lintubingo 5 x 5

Lintubingo (5 x 5 ruutua), joka keskittyy lintujen väreihin ja käyttäytymiseen, ja sisältää vain vähän lajintuntemusta. Lasten lintuviikon itsenäinen oheismateriaali, joka sopii parhaiten käytettäväksi huhti-, touko- ja kesäkuussa.

Siirry materiaalin sivulle
picture_as_pdf

Lintujen pesinnän merkit -esitys

Esityksessä käydään läpi erilaisia lintujen pesinnän merkkejä, joita jokainen voi lintuja tarkkaillessaan huomata, vaikkei tunnistaisi lajejakaan. Miksi lintu kantaa matoa nokassaan? Esitys on osa Lasten lintuviikko -tapahtuman materiaaleja. Esitykseen tutustumisen jälkeen voidaan lähteä ulos havainnoimaan!

Siirry materiaalin sivulle

Linturetkelle lasten kanssa - vinkkejä

Mistä rakentuu onnistunut luontoretki? Minne mennä linturetkelle? Mitä kannattaa huomioida lasten kanssa retkeillessä? BirdLife Suomen vinkkipaketti kaikille lasten kanssa retkeileville!

Siirry materiaalin sivulle
picture_as_pdf

Lintukortit

Tulostettavissa lintukorteissa esitellään 11 erilaista suomalaista lintulajia ja niiden pesät. Kortteja voi käyttää esimerkiksi tietolähteenä ja pesien askartelun malleina.

Siirry materiaalin sivulle

Värityskuvia linnuista

Itse tulostettavia värityskuvia yli kymmenestä eri lintulajista.

Siirry materiaalin sivulle

Juliste: löysin linnunpoikasen, mitä teen?

Jos löydät linnunpoikasen, mitä pitää tehdä? Yleensä ei mitään, mutta joskus poikanen tarvitsee ihmisen apua. Juliste antaa toimintaohjeet ja kertoo, milloin poikanen pitää jättää rauhaan, milloin sitä pitää auttaa ja miten.

Siirry materiaalin sivulle

Juliste, pönttöpesijät

Itse tulostettava juliste esittelee 13 linnunpöntöissä pesivää lintulajia. Lajinimet suomeksi ja ruotsiksi.

Siirry materiaalin sivulle

Pöntöt & linnut -linnunpönttöopas

Lapsille ja nuorille suunnatun oppaan avulla voit tehdä kestäviä linnunpönttöjä ja tunnistaa niissä pesivät lintulajit. Mukana ovat kaikki pöntöissä pesivät lintumme. Oppaan voi ladata pdf-tiedostona tai tilata painettuna vihkosena (isommat määrät maksullisia). 24 s. OBS: Också på svenska!

Siirry materiaalin sivulle

Naurulokin pesintä -esitys

Miten sujuu naurulokin pesintä? Esimerkkilajin avulla esitellään lintujen pesintää koko pesimäajalta: parinvalinnasta muninnan ja haudonnan kautta poikasten ruokkimiseen ja lentoonlähtöön. Esityksen lisämateriaalissa on täydentäviä tietoja ja kysymyksiä eri-ikäisille ryhmille.

Siirry materiaalin sivulle

Mikä lintu -esitys

Tämän esityksen avulla voitte tutustua 28 yleiseen lintulajiin ja järjestää vaikka pienen tunnistuskilpailun. Kustakin linnusta on kaksi diaa – ensin pelkkä kuva, sitten kuva, nimi ja tietoisku. Esitys on osa Lasten lintuviikko -tapahtuman materiaaleja.

Siirry materiaalin sivulle

Lintuohjelmaa lapsille: leikkejä, tutkimuksia, askartelua

Ohjeita lintuaiheisiin leikkeihin, pieniin tutkimuksiin ja askarteluihin – erityisesti ulos pihalle tai luontoretken oheisohjelmaksi.

Siirry materiaalin sivulle