Takaisin hakuun

Lapsiperheen eväsretkireppu

Lyhyt kuvaus
Onnistuneen retken aineksia: yhdessä valittu retkikohde (olipa se sitten lähimetsä, luontopolku tai muu kohde), säänmukainen pukeutuminen, sopivasti tekemistä ja tietysti pientä evästä. Poimi tästä vinkit ja lähde retkelle!

Tämä reppu on pakattu Herkkutilan tuella.

Teemarepun materiaalit

Ohjeita luontokoulupäivään tai eväsretkelle

Millaisia eväitä kannattaa ottaa mukaan ja miten pakata ne? Miten pukeutua retkelle säänmukaisesti?

Siirry materiaalin sivulle

Pukeutumisohjeita

Monesti lapsi- tai nuorisoryhmän kanssa ulkona liikuttaessa osa on pukenut liian vähän vaatteita ylleen, ja tämä vaikuttaa koko tilanteen tunnelmaan. Sivustolta löytyvien pukeutumisohjeiden avulla ulkoilupäivästä tulee mukava, ja luontoelämykset jäävät positiivisina mieleen. Ohjeet on laadittu Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liiton väen kesken.

Siirry materiaalin sivulle

Sibeliusboksi

Tiesitkö, että Suomen arvostetuin säveltäjä Jean Sibelius kantoi mukanaan tulitikkurasiaa, johon hän oli kerännyt palan suomalaista metsää? Näin hän rasian sisältöä nuuhkaisemalla saattoi karata kirjoituspöydän ääreltä suomalaisten honkien suojaan. Mitä teidän Sibeliusboksinne voisi sisältää?

Siirry materiaalin sivulle

Aisti luonto

Soveltuu esimerkiksi Kansainvälisen Ulkoluokkapäivän tai Suomen lasten metsäretkipäivän viettoon tai muuten vaan ulkona oppimiseen. Tutkitaan luontoa monin eri aistein. Sopii sellaisenaan varhaiskastatukseen ja alaluokille, harjoitteita sovellettavissa myös vanhemmille.

Siirry materiaalin sivulle
picture_as_pdf

Muurahaisten luontopolku

Rakennetaan luontoon (tai tyhjään karkkirasiaan) muurahaisten oma luontopolku! Samalla tutustutaan tarkemmin muurahaisten elämään, kerrataan jokamiehenoikeuksia ja heittäydytään kuvittelemaan miltä maailma näyttää muurahaisen silmin!

Siirry materiaalin sivulle

LYKE-verkoston rastipolku

Tämä rastipolku sopii mihin tahansa lähiluontoon ja se on sovellettavissa eri ikäryhmille. Rastitehtävät on suunniteltu erityisesti etäopetukseen. Rasteja ei tarvitse viedä maastoon, vaan oppilaat voivat etsiä sopivat rastien paikat itse omasta lähiluonnosta. Useimpien tehtävien tekemiseen riittää puhelin.

Tee näin:
1) Valitse omalle ryhmällesi sopivat tehtävät
2) Ilmoita oppilaille valitsemiesi rastien numerot
3) Ohjeista oppilaasi aloittamaan suoraan rastipolun alusta valitsemalla ensimmäinen rasti

Rastitehtävien tehtävänannot on kirjoitettu siten ettei muuta ohjeistusta tarvita. Voit myös muokata tehtävistä sinun luokallesi soveltuvat.

Siirry materiaalin sivulle

Salapoliisitehtävä: koivu ja mänty

Materiaalin tavoitteena on oppia tunnistamaan yleisten puulajien osia ulkona luonnossa. Miltä koivun lehdet tai männyn neulaset näyttävät ja miten niiden ulkonäkö vaihtelee vuodenaikojen mukaan? Miten kaarna ja tuohi eroavat toisistaan? Millainen on männyn käpy?

Siirry materiaalin sivulle

Puiden jäkälät

Puissa kasvaa monenlaisia jäkäliä, joiden nimiä harva tietää. Materiaali sisältää jäkäläkortit kahdeksasta yleisestä puiden jäkälästä ja vinkkejä korttien käyttöön toiminnallisesti ulkona.

Siirry materiaalin sivulle

Luontovisa

Lykeverkoston yhteistyössä tekemä luontoaiheinen visailu.

Siirry materiaalin sivulle