Takaisin hakuun

Kierrätykseen liittyvää materiaalia

Teemarepun julkaisija
Lyhyt kuvaus
Materiaalia monialaista kokonaisuutta varten kierrätyksestä.

Teemarepun materiaalit

Kestävä elämäntapa koulussa

Kestävän elämäntavan teemojen esittely kouluissa, OPS2016-vinkit käytäntöön, ohjeita verkostoitumiseen ja vinkkejä Keski-Suomessa toimivista kestävän elämäntavan kasvattajista. Sivusto täydentyy yhteistyössä opettajien ja kasvattajien kanssa.

Siirry materiaalin sivulle

Lennu Liito-orava ja suuri mysteeri-materiaali Lennu Liito-oravan ympäristökerhoille

Materiaali Lennu Liito-oravan ympäristökerhoille, soveltuu myös koulujen iltapäivätoiminnassa käytettäväksi. Ohjelma on suunniteltu niin, että kerho kokoontuu kerran viikossa kymmenen viikon ajan. Yksi kerhokerta kestää noin 1,5 h. Materiaali sisältää jokaisella kerralla luettavan tarinan sekä harjoituksia, tehtäviä ja leikkejä. Toimintakokonaisuutta tai sen osia voi käyttää soveltaen myös yksittäisissä oppimistuokioissa sekä esiopetuksessa ja vanhempien lasten ympäristökasvatuksessa.

Siirry materiaalin sivulle

Vihreää draamaa lelumaassa

Draamaopas sisältää kaksi tarinaa, joiden avulla voi käsitellä leluihin ja niiden tarpeeseen liittyviä kulutuskriittisiä kysymyksiä päiväkodissa yhdessä lasten kanssa. Draamakerrat muodostuvat kahdesta noin tunnin mittaisesta kokonaisuudesta, jotka sisältävät aiheisiin liittyviä leikkejä. Kirjanen sopii käytettäväksi myös muiden lapsiryhmien kanssa.

Siirry materiaalin sivulle
Julkaisumuoto: asiakirjatiedosto
Tekijät Konivuori Heli, Aalto Ensio, Hakala Johanna, Pisto Tiiariina

Oiva askarteluopas

Oiva askarteluopas-sivustolta löytyy ideoita ja ohjeita kierrätysmateriaalien käyttöön askartelussa. Vinkkejä loytyy esimerkiksi siitä, mitä voi tehdä kangastilkuista, säilykepurkeista, metallilangasta, pakkauspahveista tai lasipurkeista. Vanhoja materiaaleja käyttämällä säästää luonnonvarojen lisäksi rahaa. Sivustolta löytyy myös Oiva askarteluoppaan tulostettava pdf-versio.

Siirry materiaalin sivulle
picture_as_pdf

Tutkimusretkellä koulussa

Tutkimusretkellä koulussa -oppimateriaali johdattaa teidät tutustumaan omaan kouluunne ja arvioimaan sen ympäristöystävällisyyttä. Pääsette vaikuttamaan koulunne ympäristöasioihin
ja muuttamaan maailmaa yksi koulu kerrallaan.

Siirry materiaalin sivulle