Takaisin hakuun

Kestävän kehityksen kompleksisuus

Teemarepun julkaisija
Lyhyt kuvaus
kaikenlaista
Kuvaus

monipuolista

Teemarepun materiaalit

Kiertotalouden peruskäsitteet innostavasti haltuun

Circular Classroom on ensisijaisesti yläkoulujen ja lukioiden opetussuunnitelmaan istuva verkko-opetusmateriaali, joka avaa kiertotalouden peruskäsitteitä innostavalla ja ratkaisukeskeisellä tavalla. Materiaali sisältää videoita ja harjoituskirjoja. Circular Classroom -alusta on ilmainen, avoin ja toteutettu kolmella kielellä, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Sen pedagogisesta sisällöstä vastaa yksi maailman johtavista kiertotalousasiantuntijoista, YK:n kestävän kehityksen lähettiläs Leyla Acaroglu.

Siirry materiaalin sivulle

Kokonaisvaltaisen ilmastokasvatuksen polkupyörämalli - video

Ilmastokasvatuksen tulee olla kokonaisvaltaista ollakseen vaikuttavaa. Tällä videolla esitellään ilmastokasvatuksen polkupyörämalli, joka kertoo, mitä kaikkea ilmastokasvatuksen tulisi käsitellä.Opetuksen tulee tiedon lisäksi kehittää ajattelun taitoja, tarkastella arvoja ja asenteita, sekä antaa eväitä toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Myös toiminnan esteet sekä tunteet tulee tunnistaa ja huomioida opetuksessa.

Siirry materiaalin sivulle
Julkaisumuoto: video
Tekijät Aarnio-Linnanvuori Essi, Cantell Hannele, Lehtonen Anna, Tolppanen, Sakari
Kestävä kehitys kestävä elämäntapa

Samaan aikaan toisaalla - Tarinoita ja tehtäviä kestävän elämäntavan teemoista

Kirjasen kuusi tarinaa kertovat kuvitteellisesta Itämeren Kaupungista, jossa eletään öljykauden jälkeistä elämää. Kirjanen sisältää tietoa ja tehtäviä kestävän elämäntavan
teemoista sekä vihreästä kaupunkisuunnittelusta ja sitä voikin käyttää kestävän elämäntavan ideoiden lähteenä ja ympäristökysymysten pohtimisen virikkeenä. Eniten materiaalista saa irti, jos tutustuu myös lainattavaan näyttelyyn ja tarinavideoihin. Suomenkielisestä kirjasesta on COBWEB-hankkeessa otettu pieni painos, sitä voi tilata Ympäristökoulu Polulta.

Siirry materiaalin sivulle