Takaisin hakuun

Kestävän elämäntavan reppu 1

Lyhyt kuvaus
Kestävän elämäntavan reppu varhaiskasvatukseen ja alakouluille. Kestävä elämäntapa on iloa, leikkiä, askartelua, lauluja, retkiä, tarinoita ja mitä vielä...? Nappaa tästä Kierrätyskeskuksen valikoidut vinkit toimintaan.

Teemarepun materiaalit

Askartelumateriaalit

Näprä kädentaitomateriaalit

Kädentaitomateriaaleista löydät ihania, kierrätettyjä materiaalipakkauksia, jotka sisältävät esimerkiksi korttipohjia, lankoja, huopa- ja nahkapaloja, kankaita, skräppäyssettejä ja sesonkiin sopivia koristeita.

Lahjoituksena tulleet materiaalit käydään Näprässä läpi, lajitellaan ja pakataan tuotepusseihin kaikkien näpräilijöiden iloksi.

Siirry materiaalin sivulle

Oiva askarteluopas

Oiva askarteluopas-sivustolta löytyy ideoita ja ohjeita kierrätysmateriaalien käyttöön askartelussa. Vinkkejä loytyy esimerkiksi siitä, mitä voi tehdä kangastilkuista, säilykepurkeista, metallilangasta, pakkauspahveista tai lasipurkeista. Vanhoja materiaaleja käyttämällä säästää luonnonvarojen lisäksi rahaa. Sivustolta löytyy myös Oiva askarteluoppaan tulostettava pdf-versio.

Siirry materiaalin sivulle

Lennu Liito-orava ja suuri mysteeri-materiaali Lennu Liito-oravan ympäristökerhoille

Materiaali Lennu Liito-oravan ympäristökerhoille, soveltuu myös koulujen iltapäivätoiminnassa käytettäväksi. Ohjelma on suunniteltu niin, että kerho kokoontuu kerran viikossa kymmenen viikon ajan. Yksi kerhokerta kestää noin 1,5 h. Materiaali sisältää jokaisella kerralla luettavan tarinan sekä harjoituksia, tehtäviä ja leikkejä. Toimintakokonaisuutta tai sen osia voi käyttää soveltaen myös yksittäisissä oppimistuokioissa sekä esiopetuksessa ja vanhempien lasten ympäristökasvatuksessa.

Siirry materiaalin sivulle

Lasten maapalloretki - päiväkotien matka ympäristöystävälliseen elämään

Lasten maapalloretki on alle kouluikäisille tarkoitettu ympäristötoimintaohjelma. Materiaali sisältää tehtäviä, joiden kautta lapset pääsevät itse toimimaan ympäristön hyväksi, sekä leikkejä, lauluja, pelejä ja tietoiskuja aiheisiin liittyen. Maapalloretki koostuu viidestä teemasta: jätteistä, vedestä, energiasta, hankinnoista ja ympäristöasioiden eteenpäin viemisestä. Jokaiselle teemalle on oma eläinoppaansa, joka johdattaa maapalloretkituokioihin.

Siirry materiaalin sivulle

Rojupöhö-näytelmä

Näytelmässä seikkaillaan Lennu liito-oravan, Ville variksen ja Kaarlo karhun kanssa vanhassa aarniometsässä. Villelle on iskenyt vaarallinen rojupöhö, joka haittaa ystävysten elämää. Miten tilanteesta selvitään ja tuoko tavara onnea? Suositun nukketeatteriesityksen voi nähdä paikanpäällä ympäristökoulu Polussa tai tilata omaan toimipisteeseen DVD:llä.

Siirry materiaalin sivulle
Julkaisumuoto: video
Tekijät Sunikka Johanna, Ryynänen Mervi, Raitahila Raimo, Tuormaa Ismo

Palloässät – päiväkotien sankarit

Palloässät on varhaiskasvatusikäisille suunnattu materiaali, joka käsittelee kansainvälisiä kestävän kehityksen tavoitteita. Materiaalin on tuottanut Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy Ympäristöministeriön tuella. Kokonaisuus sisältää lapsille suunnatun peliportaalin, jota lapsi voi käyttää itsenäisesti, sekä kasvattajan tukimateriaalin. Palloässät tutustuttaa lapsen leikin, tarinoiden, laulujen, videoiden, pelien ja sankaritehtävien kautta hyvän tekemisen maailmaan ja inspiroi lasta ryhtymään itsekin Palloässä-sankariksi.

Siirry materiaalin sivulle

Palloässät - Monialainen oppimiskokonaisuus kestävän kehityksen tavoitteista alakoulun etäopetukseen

Monialainen oppimiskokonaisuus kestävän kehityksen tavoitteista.
Tämän sivun tehtävät on suunniteltu sopimaan alakoululaisille. Tehtäviä on myös helppo soveltaa etäopetukseen/kotikouluun.

Siirry materiaalin sivulle