Takaisin hakuun

KESÄ

Teemarepun julkaisija
Lyhyt kuvaus
Erilaista puuhaa kesäksi ja tietoa kesästä.

Teemarepun materiaalit

Muurahainen lypsää kirvoja

Niin sanottu mesikaste on kirvojen ja eräiden muiden hyönteisten sokeripitoista ulostetta. Kirvat erittävät sitä peräpäästään suurina pisaroina. Mesikaste on muurahaisten suurta herkkua, ja muurahaiset pitävätkin kirvoja kuin kotieläiminään. Perustuu ohjelmaan: Riston luontokoulu.

Siirry materiaalin sivulle
Julkaisumuoto: video, www-sivusto
Tekijät Salovaara Risto

Kukkakärpäset ovat lentotaitureita

Tietoa kukkakärpäsistä. Ne ovat taitavia lentäjiä, tekevät nopeita pyrähdyksiä eri suuntiin ja pystyvät jopa pysymään ilmassa paikoillaan. Perustuu ohjelmaan: Riston luontokoulu.

Siirry materiaalin sivulle

Metsän uumenissa

Filmissä seurataan muurahaistyttö Sennan seikkailuja havumetsässä. Metsä on valtava, ja siellä on paljon puita, mutta Sennaa ei pelota. Se tuntee joka kolon ja paikan. Lisäksi kurkistetaan, kuinka palokärki, pyy ja sinisiipi viihtyvät puiden lomassa. Filmi on täynnä jännitystä ja kertoo kekomuurahaisen elämästä syvällä metsän uumenissa. Kesto 16 min. Tuotanto: Passer Media

Siirry materiaalin sivulle

Heinäsirkat viestivät toisilleen sirittämällä

Tietoa heinäsirkoista, jotka ovat suorasiipisten lahkoon kuuluvia pitkäjalkaisia hyönteisiä. Perustuu ohjelmaan: Riston luontokoulu.

Siirry materiaalin sivulle

Lasten ympäristöopas

Joka kuukaudelle oma luontoaiheinen tehtäväsivunsa.

Siirry materiaalin sivulle

Marssikaa! Hämähäkit

Tässä filmissä tarkastelemme kiehtovia hämähäkkejä. Kuinka monta silmää niillä on? Millä tavoin hämähäkit eroavat hyönteisistä, ja miksi vain jotkut hämähäkit kutovat verkkoja? Kesto: 10 minuuttia.Tuotanto: Passer Media

Siirry materiaalin sivulle

Hirvi on metsän kruunupää

Tietoa hirvistä. Hirvi on tärkein riistaeläimemme, jonka levinneisyysalue kattaa koko maan tunturialueita lukuun ottamatta. Perustuu ohjelmaan: Ekolokero, Luonto-Suomi ja Metsäradio.

Siirry materiaalin sivulle

Vuodenajat: Kesä

Vuodenajat on jännittävä neliosainen filmisarja Ella-oravasta, joka tarkkailee luontoa ja elinympäristöään. Toisessa jaksossa kesä on saapunut Pohjolaan, Ellan asuinalueelle. Nyt sammakoiden kudusta kehittyy nuijapäitä, linnut saavat poikasia, ja fotosynteesi tuottaa paljon sokeria. Mutta miksi meillä on neljä vuodenaikaa? Entä miten eläimet ja kasvit selviytyvät niiden aiheuttamista muutoksista? Se selviää filmisarjan aikana. Kesto: 13 minuuttia. Tuotanto: Passer Media.

Siirry materiaalin sivulle

Luontolive- Toiminnallista ympäristökasvatusta

Luontolive on selainpohjainen verkkopalvelu, joka sisältää lapsille suunnattuja mukaansatempaavia luontovideoita ja -tehtäviä, jotka tukevat laaja-alaista oppimista. Luontolive-palvelun tarkoituksena on edistää lapsen luontosuhteen muodostumista, lisätä ympäristötietoutta sekä tukea lapsen kokonaisvaltaista kehitystä.

Siirry materiaalin sivulle

Tapahtuipa Mäntylässä

”Tapahtuipa Mäntylässä” sisältää neljä satua, joiden aiheet ovat kullekin vuodenajalle ominaisia. Satukirjan retkillä keskitytään mäntyjen seuraamiseen, mutta kaikki muukin mitä metsässä tapahtuu ja kasvaa on mielenkiintoista tarkasteltavaa. Satu voidaan lukea lapsille esim. ennen retkeä. Aineisto on luettavissa internetissä. Lisäksi satu ja siihen liittyvä värityskirja ovat saatavana tulostettavina versioina. Vaari Oravaisen sivuilta löytyy laulu-, leikki- ja askarteluvinkkejä sekä oheislukemistoa.

Siirry materiaalin sivulle

Hyväksi havaittua. Opetusaineistoa Fennoskandian vihreän vyöhykkeen ja Baltian luonnonsuojelualueilta.

Hyväksi havaittua -aineisto ja sen sisältämät leikit sekä harjoitukset on koottu Fennoskandian vihreän vyöhykkeen luonnonsuojelualueiden ja eräiden Baltian ympäristökasvatuksen toimijoiden parhaista opastus- ja opetusmateriaaleista. Lisäksi aineistoon on koottu hyödyllistä tietoa ja työvälineitä erilaisten vierailuohjelmien, leirikoulujen ym. ohjelmien suunnitteluun. Aineisto soveltuu myös moniin luontomatkailun tarpeisiin. Painopisteenä ovat lapset ja nuoret. Aineisto on jaoteltu aihepiireittäin: luonnon monimuotoisuus, luonnon toiminta ja ihmisen ja luonnon suhde.

Siirry materiaalin sivulle