Takaisin hakuun

Järven virkistyskäyttö

Teemarepun julkaisija
Lyhyt kuvaus
Jokamiehenoikeudet, kestävä kalastus ja vesiluonnon virkistäyttö. Kohderyhmä: Alakoulu. (Jalkarannan koulun MOK)

Teemarepun materiaalit

Jokamiehenoikeudet

Jokamiehenoikeudet -testi koostuu 10 kysymyksestä, jonka kunkin jälkeen, kerrotaan myös perustelut miksi vastaus on oikein/väärin. Testi soveltuu siis myös opetuskäyttöön!

Siirry materiaalin sivulle
Tekijät Kuvitus (jokamies-tyypit) Vilma Issakainen
Ympäristö ja luonto lähiympäristö, makeat vedet

Lähdetään luontoon! Tietoa Suomen luonnosta ja luontoon liittyvistä harrastusmahdollisuuksista

Oppaan tarkoituksena on kannustaa Suomeen muualta muuttaneita ja Suomessa matkailevia liikkumaan rohkeasti luonnossa, löytämään sopivia vapaa-ajan harrastuksia ja valmistamaan ruokaa luonnonantimista, kuten marjoista, sienistä ja kaloista. Suurin osa suomalaisista liikkuu ulkona eli ulkoilee vapaa-aikanaan. Ulkona luonnossa voi harrastaa liikuntaa, rentoutua tai vain nauttia kauniista maisemista. Suomen metsistä ja järvistä voi helposti hankkia myös maukasta ja terveellistä ruokaa. Luonnossa liikkuminen on ilmaista ja neljä vuodenaikaa (talvi, kevät, kesä ja syksy) tarjoavat erilaisia harrastusmahdollisuuksia.

Siirry materiaalin sivulle
YLE

Viisi ihmistä kertoo, miksi hauki ansaitsee arvostuksemme

Artikkeli siitä miten haukea pitäisi arvostaa enemmän niin eettisenä lähiruokana kuin tärkeänä saalistajana vesistöissä.

Siirry materiaalin sivulle
Julkaisumuoto: www-sivusto
Tekijät Koskinen Pirjo
Ympäristö ja luonto lähiympäristö, makeat vedet

Jokamiehenoikeudet -kuvakortit

Jokamiehenoikeudet -aiheiset kuvakortit sekä toimintavinkit luonnossa tapahtuvan ohjaamisen tueksi.

Siirry materiaalin sivulle

7–10-vuotiaiden erityisryhmä ulkona virkeyttä etsimässä

2,5 tuntia kestävä retki, jonka tavoitteina ovat i) ryhmäytyminen II) kanssakäymisen edistäminen ja II) uudet kokemukset. Ajankohta: kevät–syksy.

Siirry materiaalin sivulle

Ympäristöverkko-sivustoon liittyvät tehtävät

Ohjeita ympäristöaiheisiin projektitöihin ja maastotehtäviin. Projektityöt ja maastotehtävät on tarkoitettu tehtäväksi joko yksin tai ryhmissä. Kokonaisuudet voidaan suorittaa kerralla tai valitsemalla sopivia erillisiä tehtäviä. Sivuilla on myös kysymyksiä Ympäristöverkko-sivuston materiaaliin liittyen. Ympäristöverkko on rakennettu TTKK/DMI/Hypermedialaboratorion ympäristökasvatuksen pilotissa.

Siirry materiaalin sivulle

Retkipaketit

Retkipaketit ovat valmiiksi koottuja toimintasuunnitelmia erilaisia luontoretkiä varten (metsäretki, sieniretki, linturetki, erilaiset aistiretket, jne.). Ne sisältävät toiminnallisia tehtäviä kulloisenkin teeman mukaan. Retkipaketissa kerrotaan myös opetukselliset päämäärät; mitä asioita retkellä on tarkoitus oppia. Lisäksi retkipaketissa on arvio siitä minkä ikäisille se soveltuu, kuinka kauan retkiohjelman toteutus kestää sekä mitä tarvikkeita ohjelman vetämiseen tarvitaan.

Siirry materiaalin sivulle