Takaisin hakuun

Ilo kasvaa ulkona!

Teemarepun julkaisija
Lyhyt kuvaus
Ilo kasvaa ulkona -hankkeen tuottamia materiaaleja ja koulutuksia varhaiskasvatuksen, esi- ja alkuopetuksen luontotoiminnan tueksi. (SYKLI ja Suomen Latu)
Kuvaus

Ilo kasvaa ulkona -hankkeen tuottamia materiaaleja ja koulutuksia varhaiskasvatuksen, esi- ja alkuopetuksen luontotoiminnan tueksi. Tulostettavia leikkejä #ULKOLUOKKA lajikorttien kanssa leikittäväksi, joissa mukana vasun oppimisen alueet. Hankkeen webinaarien äänitteitä, diasarjoja ja muuta koottua tukimateriaalia. Teemoina toiminta keväisessä luonnossa, retkirepun välineiden ja luonnonmateriaalien pedagoginen käyttö sekä metsäleikin pedagogiikka (laaja-alainen osaaminen).  

Teemarepun materiaalit

picture_as_pdf

Ilo kasvaa ulkona - luontotoiminnan käsikirja

Käsikirja on tarkoitettu kaikille luontotoiminnasta kiinnostuneille varhaiskasvatus- ja esiopetusryhmille. Käsikirja toimii alkusysäyksenä luontotoiminnasta kiinnostuneille ja vahvistuksena säännöllisesti ulkona jo toimiville. Julkaisun kirjoittamiseen on osallistunut upea joukko alan ammattilaisia, tutkijoita, kouluttajia ja luontotoimintaa tukevia tahoja. Ilo kasvaa ulkona – tule mukaan!

Siirry materiaalin sivulle

Ilo kasva ulkona -hankkeen Metsäleikki -webinaari

Koulutuksessa käsitellään leikkiä pedagogisena kokonaisuutena. Kuinka laaja-alainen osaaminen toteutuu majaa rakentamalla? Miten vasu toteutuu majaa rakentamalla?

Siirry materiaalin sivulle

Ilo kasvaa ulkona -hankkeen Kevät -webinaari

Napakan koulutuksen aikana saat ajankohtaista tietoa ja osaamista luontokasvatuksen tueksi sekä käytännönläheisiä vinkkejä keväisiin tutkimuksiin ja leikkeihin.

Siirry materiaalin sivulle

Ilo kasvaa ulkona -hankkeen Retkireppu -webinaari

Mitä pakata mukaan retkireppuun, kun lähdetään lasten kanssa lähiluontoon? Käytännönläheisiä ideoita erilaisten luonnon – ja muiden materiaalien pedagogiseen käyttöön.

Siirry materiaalin sivulle

Luontoleikkikortit varhaiskasvatukseen. Ilo kasvaa ulkona- hanke

Ilo kasvaa ulkona- hankkeessa tuotetut luontoleikkikortit ovat jatkumo #ULKOLUOKKA- leikkikorteille. Niitä on tarkoitus käyttää yhdessä upeiden lajikorttien kanssa (ulkoluokka.fi/materiaalit). Leikkikortteja voi hyödyntää monin eri tavoin varhaiskasvatuksen luontotoiminnassa. Lajikortit itsessään sopivat niin ohjattuun kuin vapaaseen leikkiin, kuvittamaan metsässä luettavia satuja sekä musiikkihetkiin. Lajikorttien kauniit kuvat houkuttelevat lapsia tutustumaan Suomen luonnon eläin- ja kasvilajeihin iloisella tavalla. Leikkien myötä lasten motoriset taidot sekä luontosuhde vahvistuvat ja vasun oppimisen alueet toteutuvat kuin huomaamatta!

Siirry materiaalin sivulle

Ilo kasvaa ulkona -hankkeen Syksy -webinaari

Ideoita ja inspiraatiota syksyiseen luontotoimintaan varhaiskasvatukseen, esiopetukseen ja alkuopetukseen. Sisältää konkreettisia toimintavinkkejä sekä syksyisiä teemaideoita.

Siirry materiaalin sivulle

Ilo kasvaa ulkona -hanke. Taaperot luonnossa -webinaari

Taaperot luonnossa -webinaari antaa runsaasti vinkkejä siihen, mitä tehdä luonnossa alle 3-vuotiaiden kanssa. Upea kattaus konkretiaa, käytäntöjä ja toimintavinkkejä!

Siirry materiaalin sivulle

Aistikortit. Ilo kasvaa ulkona- hanke

Luonto on ihmeellisen ihana kuunnellen, katsellen, haistellen, maistellen ja tunnustellen. Ilo kasvaa ulkona -aistikortit innostavat varhaiskasvatuksen sekä esi- ja alkuopetuksen ryhmiä luontoon liikkumaan ja oppimaan. Aistikorttien tehtäviä voi toteuttaa joko ilman materiaaleja tai hyvin vähillä materiaaleilla.

Ilo kasvaa ulkona -aistikorttien leikit ja tehtävät tukevat monipuolisesti lasten kasvua ja kehitystä. Tehtävät saavat kehon liikkeelle ja mielikuvituksen lentoon!

Siirry materiaalin sivulle