Takaisin hakuun

Earth Hour - materiaalia kasvatukseen

Teemarepun julkaisija
Lyhyt kuvaus
Earth Hour -ilmastotapahtuman käsittelyä tukevaa materiaalia
Kuvaus

WWF:n Earth Hour on maailman suurin ilmastotapahtuma, jota vietetään aina maaliskuun viimeisenä lauantaina klo 20.30-21.30. Koulussa, päiväkodissa tai vaikka harrastusryhmässä tapahtumaa voi viettää jo etukäteen samalla viikolla.

Teemareppu sisältää eri-ikäisille sopivaa valmista materiaalia Earth Hour -tapahtuman viettoon. Materiaaleista löydät toiminnallisia tehtäviä, valmiin esityksen muistiinpanoineen, aamunavaustekstin sekä kuunnelman Matka luonnon monimuotoisuuteen.

Teemarepun materiaalit

picture_as_pdf

Ilmasto-opetusvinkit varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen

Keskustelunaiheita, leikkejä ja askarteluvinkkejä ilmastoaiheiden ja kestävän elämäntavan käsittelyyn erityisesti Earth Hour -tapahtuman yhteydessä.

Siirry materiaalin sivulle
picture_as_pdf

Earth Hour -aamunavaus

Ilmastonmuutoksen uhkasta eläinlajeille kertova aamunavausteksti, joka soveltuu Earth Hour -viikolla pidettäväksi.

Siirry materiaalin sivulle
picture_as_pdf

Earth Hour -esitys

Ilmastonmuutosta, siihen vaikuttavia tekijöitä sekä omia vaikutusmahdollisuuksiamme käsittelevä esitys, jossa paljon kuvia ja havainnollistavat tehtävät.

Siirry materiaalin sivulle
picture_as_pdf

Earth Hour - tehtäviä oppitunneille

Ilmastonmuutosta ja luonnon monimuotoisuutta käsitteleviä tehtäviä, jotka sopivat pidettäväksi Earth Hour -viikolla maaliskuun lopussa.

Siirry materiaalin sivulle

Matka luonnon monimuotoisuuteen -kuunnelma

Kuunnelmassa pääsette tutustumaan maailmaamme muiden lajien näkökulmasta. Kuunnelma toimii johdatuksena luonnon monimuotoisuuden teemaan tai meditatiivisena harjoitteena, joka johdattaa rauhoittumaan päivän touhujen keskellä. Käsikirjoitus ja toteutus: Emma ja Mikko Kurenlahti. Kesto: 12min.

Siirry materiaalin sivulle
picture_as_pdf

Haapapuun seuralaiset

Asuntona haapa: löytyykö kaikille kavereille koti? Vuosisata metsässä -oppitunnin aikajanaharjoituksessa hyödynnettävät kortit. 26 kpl A5-kokoista lajikorttia, joiden avulla havainnollistetaan miten haapa tarjoaa kodin eri lajeille eri elämänvaiheissaan. Harjoituksen ohje löytyy Vuosisata metsässä -opppitunnin harjoituksia -dokumentista. Lisäksi tarvitset Haapa eri ikäisinä -kortit (liitemateriaaleissa).

Siirry materiaalin sivulle
picture_as_pdf

Pallon paras ruoka -pelikortit

40 korttia, 4-6 pelaajaa, peliaika n. 20 minuuttia

Pelissä etsitään vastuullisinta ruoka-annosta, joka olisi sekä ympäristöystävällisin että huomioisi oikeudenmukaisuuden maailmassa. Peli soveltuu parhaiten nuorille, jotka ovat iältään 13-vuotiaista ylöspäin, sekä aikuisille. Peli on julkaistu ensimmäisen kerran 2012 ja kortit on päivitetty vuonna 2018.

Siirry materiaalin sivulle
picture_as_pdf

Riittääkö virtaa -oppitunnin esitys

Vuoden 2015–2016 koulukiertueen PowerPoint-esitys, jossa kannustetaan pohtimaan omaa energiankäyttöä. Sisältää värikkäitä kuvia ja havainnollistavia esimerkkejä eri puolilta maailmaa.

Siirry materiaalin sivulle
picture_as_pdf

Saimaan kuutti ja lumiukko

Saimaan kuutti ja lumiukko on WWF:n ympäristökasvatusmateriaali erityisesti esikoulujen käyttöön. Markus Majaluoman kirjoittama ja kuvittama hauska satu sopii johdannoksi norppa-aiheeseen.

Materiaaliin kuuluu lisäksi erillinen opettajan opas.

Siirry materiaalin sivulle
picture_as_pdf

Saimaan kuutti ja lumiukko - opettajan opas

Opettajan opas sisältää tehtäviä ja harjoituksia esikoululaisille saimaannorppaan liittyen. Tutkimustehtävillä havainnoidaan luonnon ja ilmaston merkitystä. Liikunnallisilla leikeillä eläydytään norpan elämään. Väritys- ja askartelutehtävissä samoja teemoja työstetään käden taitoja harjoitellen.

Siirry materiaalin sivulle

Earth Hour -verkkosivusto

WWF:n Earth Hour on maailman suurin ilmastotapahtuma, jota vietetään maaliskuun viimeisenä lauantaina klo 20.30-21.30. Koulussa tai päiväkodissa tapahtumaa voi viettää jo aiemmin samalla viikolla. Tapahtuman verkkosivuilla voit ilmoittaa oman Earth Hour -tapahtumasi kartalle ja etsiä materiaaleja ja ideoita tapahtuman viettoon.

Siirry materiaalin sivulle