Takaisin hakuun

Arjen valinnoilla vaikuttaminen: tavaroiden uusiokäyttö

Teemarepun julkaisija
Lyhyt kuvaus
Teemareppuja "Arjen valinnoilla vaikuttaminen" on yhteensä 7. Ne muodostavat MOK:n "Arjen valinnoilla vaikuttaminen". Reput on suunniteltu kuntien nuorisotyön ja yläkouluikäisten käyttöön.
Kuvaus

Repun suositeltu toteuttamisjärjestys:

  1. Johdannoksi videot “Pala luontoa” ja ”Vanhasta uutta”.

  2. Tehtävä: tavaroiden uusiokäyttö

  3. Toimintavinkki: tavaroiden uusiokäyttö

  4. Loppukeskustelu

Teemarepun materiaalit

Onnea ostamatta: vanhasta uutta

Tavaran käyttöiän loputtua, kannattaa miettiä saako siitä tehtyä jotain uutta tuunaamalla. Vinkkejä tuunaamiseen löytyy esimerkiksi Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen nettisivuilta. Video on osa Onnea ostamatta -sarjaa: Tarinoita kohtuullisesta kuluttamisesta.

Siirry materiaalin sivulle
Julkaisumuoto: video
Tekijät Tuormaa Ismo, Vahtila Mika, Raitahila Raimo

Onnea ostamatta: pala luontoa

Tavaroiden valmistus ja kuljetus kuluttaa paljon luonnonvaroja. Lisäksi tavaroiden tuotannosta aiheutuu päästöjä ympäristöön. Miten luonto kestää liiallista tavaroiden tuotantoa ja kulutusta? Mitä ongelmia kulutuksesta aiheutuu? Miten itse voi pienentää omaa ekologista selkäreppuaan? Video kuuluu Onnea ostamatta -sarjaan: Tarinoita kohtuullisesta kuluttamisesta.

Siirry materiaalin sivulle

Tehtävä: tavaroiden uusiokäyttö

Materiaali on osa teemareppua "Arjen valinnoilla vaikuttaminen: tavaroiden uusiokäyttö." Arjen valinnoilla vaikuttamiseen liittyviä teemareppuja on yhteensä 7. Reput muodostavat MOK:n "Arjen valinnoilla vaikuttaminen". Se on suunniteltu kunnallista nuorisotyötä ja yläkouluja varten.

Siirry materiaalin sivulle

Toimintavinkki: tavaroiden uusiokäyttö

Materiaali on osa teemareppua "Arjen valinnoilla vaikuttaminen: tavaroiden uusiokäyttö ." Arjen valinnoilla vaikuttamiseen liittyviä teemareppuja on yhteensä 7. Reput muodostavat MOK:n "Arjen valinnoilla vaikuttaminen". Se on suunniteltu kunnallista nuorisotyötä ja yläkouluja varten.

Siirry materiaalin sivulle