Takaisin hakuun

Arjen valinnoilla vaikuttaminen: liikenne

Teemarepun julkaisija
Lyhyt kuvaus
Teemareppuja "Arjen valinnoilla vaikuttaminen" on yhteensä 7. Ne muodostavat MOK:n "Arjen valinnoilla vaikuttaminen". Reput on suunniteltu kuntien nuorisotyön ja yläkouluikäisten käyttöön.
Kuvaus

Repun suositeltu toteuttamisjärjestys:

  1. Johdannoksi videot “Ellan kauppareissu” ja “Tekotallaaja: pyörällä olisit jo perillä”.

  2. Tehtävä: liikenne

  3. Toimintavinkki: liikenne

  4. Loppukeskustelu

Teemarepun materiaalit

Ellan eväät: Ellan kauppareissu

Kuljetusten osuus ruuan elinkaaren aikaisista ympäristövaikutuksista on hyvin pieni. Sen sijaan sillä, miten kuljet omat kauppamatkasi, on ratkaiseva merkitys yksittäisen elintarvikkeen ympäristökuormitukseen. Suunnittele ostoksesi ja kauppareittisi etukäteen ja suosi lähikauppaa, johon pääset polkupyörällä tai jalan.

Siirry materiaalin sivulle

Tekotallaaja: pyörällä olisit jo perillä

Video havainnollistaa, kuinka kätevää kaupungissa on liikkua pyörällä tai linja-autolla yksityisautoilun sijaan. Näin vältät ruuhkat, säästät hermojasi ja ympäristö kiittää!

Siirry materiaalin sivulle

Tehtävä: liikenne.

Materiaali on osa teemareppua "Arjen valinnoilla vaikuttaminen: liikenne." Arjen valinnoilla vaikuttamiseen liittyviä teemareppuja on yhteensä 7. Reput muodostavat MOK:n "Arjen valinnoilla vaikuttaminen". Se on suunniteltu kunnallista nuorisotyötä ja yläkouluja varten.

Siirry materiaalin sivulle

Toimintavinkki: liikenne

Materiaali on osa teemareppua "Arjen valinnoilla vaikuttaminen: liikenne ." Arjen valinnoilla vaikuttamiseen liittyviä teemareppuja on yhteensä 7. Reput muodostavat MOK:n "Arjen valinnoilla vaikuttaminen". Se on suunniteltu kunnallista nuorisotyötä ja yläkouluja varten.

Siirry materiaalin sivulle