Takaisin hakuun

Arjen valinnoilla vaikuttaminen: kierrättäminen

Teemarepun julkaisija
Lyhyt kuvaus
Teemareppuja "Arjen valinnoilla vaikuttaminen" on yhteensä 7. Ne muodostavat MOK:n "Arjen valinnoilla vaikuttaminen". Reput on suunniteltu kuntien nuorisotyön ja yläkouluikäisten käyttöön.
Kuvaus

Repun suositeltu toteuttamisjärjestys:

  1. Johdannoksi videot ”Sormus ja selkäreppu” ja ”Tavaroita, joilla on tarinoita”.

  2. Tehtävä: kierrättäminen

  3. Toimintavinkki: kierrättäminen

  4. Loppukeskustelu

Teemarepun materiaalit

Onnea ostamatta: tavaroita, joilla on tarinoita

Videolla tutustutaan kierrätyskeskusten toimintaan. Kierrätyskeskuksesta voi löytää vaikkapa koko asunnon kalusteet edullisesti ja luontoa säästäen. Tavarat kiertoon, ei kaatopaikalle! Video on osa Onnea ostamatta -sarjaa: Tarinoita kohtuullisesta kuluttamisesta.

Siirry materiaalin sivulle

Onnea ostamatta: sormus ja selkäreppu

Video käsittelee tuotteiden ekologista selkäreppua. Ekologinen selkäseppu kertoo, kuinka paljon luonnonvaroja tuotteen valmistaminen ja kuljettaminen on kuluttanut. Kuinka iso on esimerkiksi farkkujen tai kultasormuksen ekologinen selkäreppu? Paljonko keskiverto suomalainen kuluttaa vuodessa luonnonvaroja? Video on osa Onnea ostamatta -sarjaa: Tarinoita kohtuullisesta kuluttamisesta.

Siirry materiaalin sivulle

Tehtävä: kierrättäminen.

Materiaali on osa teemareppua "Arjen valinnoilla vaikuttaminen: kierrättäminen." Arjen valinnoilla vaikuttamiseen liittyviä teemareppuja on yhteensä 7. Reput muodostavat MOK:n "Arjen valinnoilla vaikuttaminen". Se on suunniteltu kunnallista nuorisotyötä ja yläkouluja varten.

Siirry materiaalin sivulle

Toimintavinkki: kierrättäminen

Materiaali on osa teemareppua "Arjen valinnoilla vaikuttaminen: kierrättäminen ." Arjen valinnoilla vaikuttamiseen liittyviä teemareppuja on yhteensä 7. Reput muodostavat MOK:n "Arjen valinnoilla vaikuttaminen". Se on suunniteltu kunnallista nuorisotyötä ja yläkouluja varten.

Siirry materiaalin sivulle