Takaisin hakuun

Ajankohtaista: Amazonin metsäpalot

Lyhyt kuvaus
Amazonin metsäpalot huolestuttavat ja herättävät keskustelua. Tähän reppuun on koottu aiheesta ajankohtaisia uutisjuttuja ja muita materiaaleja. Laadittu 9/2019
Kuvaus

Oletko käsitellyt aihetta ryhmäsi kanssa tai onko sinulla tiedossa hyvä materiaali? Vinkkaa kommenttikentässä, niin lisäämme materiaalit ja muut vinkit tänne!

Teemarepun materiaalit

Kun sademetsä palaa

Amazonin sademetsän tulipaloihin liittyvä Turun yliopiston blogikirjoitus.

Siirry materiaalin sivulle
YLE

Uutisjuttu: Amazonin hiilivarasto ei palaudu palojen jälkeen entiselleen – tässä viisi syytä, miksi sademetsän tuhot uhkaavat koko maailmaa

YLEn uutisjuttu. jossa kysymyksiin Amazonin sademetsän tulipaloista vastaa kolme Amazonin sademetsän tilanteeseen perehtynyttä suomalaistutkijaa.

Siirry materiaalin sivulle

10+1 työkalua ympäristöasioiden käsittelyyn lasten ja nuorten kanssa

Materiaali tarjoaa jokaiselle työkaluja puhua lasten ja nuorten kanssa aikamme suurista ja pienistä ympäristöongelmista rakentavalla tavalla, tunteet huomioiden. Nämä 10+1 työkalua tarjoavat keinoja keskustella asiasta kaikenikäisten lasten ja nuorten kanssa.

Materiaalin on koonnut Haltian luontokasvatus- ja asiakaspalveluhenkilöstö. Lähteet ovat tutkija Panu Pihkala, tutkija Maria Ojala sekä Haltian henkilöstön oma pedagoginen ja kokemusosaaminen ympäristökasvatuksesta.

Siirry materiaalin sivulle

Vinkkejä: Miten puhua lapselle ilmastonmuutoksesta?

Kymmenen käytännön vinkkiä, jotka perustuvat monitieteelliseen tutkimukseen eri maissa tuotetuista vastaavista materiaaleista. Sisältää linkkejä ja kirjallisuustietoja.

Siirry materiaalin sivulle

Sademetsään samantien

Tässä blogitekstissä kerrotaan miten meidän koulun kuutoset ryhtyivät sademetsäsankareiksi salamana.

Siirry materiaalin sivulle