Takaisin hakuun

Lasten lintuviikko

Tapahtuman järjestäjä
Tapahtuman yhteistyötahot
Kuvaus

Linturetki, jolla lintuja ei tarvitse tunnistaa!

Lasten lintuviikko on matalan kynnyksen lintutapahtuma perheille, päiväkodeille, kouluille ja muille lapsiryhmille. Tarkoituksena on tutustua lintuihin ja lintuharrastukseen etsimällä helppoja merkkejä lintujen pesinnästä.

Kannustamme kaikkia lapsia ja aikuisia lähtemään yhdessä linturetkelle, osaamisesta riippumatta. Valitkaa sopiva retkipäivä tapahtumaviikon ajalta, tulostakaa mukaan retkilomakkeet ja lähtekää havainnoimaan.

Retkellä ei tarvitse tunnistaa lintulajeja, vaan yhdessä havainnoidaan mitä linnut tekevät. Löytyykö pesinnän merkkejä? Lintujen pesintä kiehtoo sekä lapsia että aikuisia, ja pesinnän merkkien etsimisen voi ajatella vaikkapa hauskana salapoliisileikkinä. Tarjolla on runsaasti maksutonta materiaalia retken tueksi. Tapahtuma on maksuton ja ikärajaton, eikä siihen tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Toukokuussa monien lintujen pesimäaika on parhaimmillaan, ja lintuja on helppo nähdä ja kuulla kaikissa ympäristöissä. Retkelle voi siis lähteä minne vain, kuten puutarhaan, lähimetsään, joen rantaan tai vaikka vain pihalle.

Havainnot ilmoitetaan verkkolomakkella ja osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja.

Tapahtuma alkaa
16.05.2022 09:00
Tapahtuma päättyy
22.05.2022 21:00
Tapahtuman luonne