Kestävän elämäntavan teemojen esittely kouluissa, OPS2016-vinkit käytäntöön, ohjeita verkostoitumiseen ja vinkkejä Keski-Suomessa toimivista kestävän elämäntavan kasvattajista. Sivusto täydentyy yhteistyössä opettajien ja kasvattajien kanssa.
Materiaali Lennu Liito-oravan ympäristökerhoille, soveltuu myös koulujen iltapäivätoiminnassa käytettäväksi. Ohjelma on suunniteltu niin, että kerho kokoontuu kerran viikossa kymmenen viikon ajan. Yksi kerhokerta kestää noin 1,5 h. Materiaali sisältää jokaisella kerralla luettavan tarinan sekä harjoituksia, tehtäviä ja leikkejä. Toimintakokonaisuutta tai sen osia voi käyttää soveltaen myös yksittäisissä oppimistuokioissa sekä esiopetuksessa ja vanhempien lasten ympäristökasvatuksessa.
Draamaopas sisältää kaksi tarinaa, joiden avulla voi käsitellä leluihin ja niiden tarpeeseen liittyviä kulutuskriittisiä kysymyksiä päiväkodissa yhdessä lasten kanssa. Draamakerrat muodostuvat kahdesta noin tunnin mittaisesta kokonaisuudesta, jotka sisältävät aiheisiin liittyviä leikkejä. Kirjanen sopii käytettäväksi myös muiden lapsiryhmien kanssa.
Oiva askarteluopas-sivustolta löytyy ideoita ja ohjeita kierrätysmateriaalien käyttöön askartelussa. Vinkkejä loytyy esimerkiksi siitä, mitä voi tehdä kangastilkuista, säilykepurkeista, metallilangasta, pakkauspahveista tai lasipurkeista. Vanhoja materiaaleja käyttämällä säästää luonnonvarojen lisäksi rahaa. Sivustolta löytyy myös Oiva askarteluoppaan tulostettava pdf-versio.
Naturewatch Ostoksilla -tehtävät ovat avuksi, kun haluatte tutkia kestävän kulutuksen mahdollisuuksia ruoka-, vaate- tai lelukaupassa. Materiaalipaketin avulla voitte selvittää kaupan ympäristötoimia, tuotteiden alkuperää sekä hintaa määrittäviä tekijöitä. Paketin loppupäästä löytyvät Vastuullisen kuluttajan testi sekä Kulutustarina maailmalta sopivat joko oppitunnille tai vaikka kotitehtäväksi.
Tutkimusretkellä koulussa -oppimateriaali johdattaa teidät tutustumaan omaan kouluunne ja arvioimaan sen ympäristöystävällisyyttä. Pääsette vaikuttamaan koulunne ympäristöasioihin
ja muuttamaan maailmaa yksi koulu kerrallaan.