Oppitunnit luontoon – ulko-opetuksen perusteet koulutus

Palvelun järjestäjä
Kuvaus

Haluatko opettaa ulkona, mutta et tiedä mistä aloittaisit? Kaipaatko tukea, vastauksia kysymyksiin tai taustatietoa ulko-opetuksen vaikutuksista?

Etsitkö uusia keinoja parantaa oppimistuloksia tai luokan ryhmähenkeä? Haluaisitko nähdä oppilaista uusia puolia ja oppia heidän erilaisista vahvuuksistaan?

Ulkona oppiminen on parhaimmillaan luonnon hyvinvointivaikutusten hyödyntämistä opetuksen tukena. Lahden kaupungin ympäristökasvattajien ohjaama koulutus tarjoaa tieteelliseen tutkimukseen ja ympäristökasvattajien kokemuksiin perustuvaa teoriataustaa luonnon vaikutuksista oppimiseen ja ryhmässä toimimiseen sekä käytännön oppeja siitä, miten opetusta voi kaikkien oppiaineiden ja aiheiden osalta siirtää ulos luontoon vuosiluokilla 1.-9.

Koulutus alkaa ympäristökasvattajan ohjaamalla 45 minuutin oppitunnilla, jonka jälkeen ympäristökasvattaja kertoo teoriapuolen oppitunnin järjestämisestä luonnossa ja vastaa kysymyksiin. Lopuksi jokainen osallistuja suunnittelee itselleen oppituntirungon ja sen toteutuksen opetusryhmän kanssa syksyn aikana.

Palvelun osoite
Askonkatu 2, Lahti
Kieli
  • suomi