Takaisin hakuun

Ilmastokasvatuksen koulutuskokonaisuus lukio-opettajille

Palvelun järjestäjä
Kuvaus

Täältä tullaan tulevaisuus! – koulutuksessa alan huippuasiantuntijat kertovat uusimmista tutkimustuloksista ja saat mahdollisuuden tutustua eri oppiaineisiin soveltuviin uusiin materiaaleihin. Tarjoamme keinoja ilmastonmuutoksen ja ilmastotunteiden käsittelyyn sekä työkaluja opetukseen. Koulutuksessa voidaan laatia koko lukion yhteinen ilmastokasvatussuunnitelma, joka helpottaa oppiaineiden välistä yhteistyötä.

Ilmastonmuutos on teemana koko yhteiskuntaa koskettava ilmiö, joka mahdollistaa oppiaineiden välisen vuorovaikutuksen. Koulutuksessa käytettävä projektioppimisen malli antaa hyvän pedagogisen pohjan aiheen tarkasteluun. Sen avulla voidaan käsitellä isoja ja monimutkaisia systeemisiä ongelmia eri näkökulmista ja harjoitella laaja-alaisen osaamisen taitoja. Uudessa opetussuunnitelmassa laaja-alainen osaaminen korostuu ja se tulee näkymään myös ylioppilastutkinnon tehtävissä.

Tarjoamme mahdollisuutta osallistua ainutlaatuisen laadukkaaseen lähikoulutukseen yhdessä oman lukion opettajatiimin kanssa. Koulutuksen lähijaksot järjestetään mahdollisimman turvallisesti, turvavälit huomioiden ja tarvittaessa koulutus toteutetaan etäyhteydellä. Mikäli samasta lukiosta osallistuu useampi opettaja, koulutus palvelee hienosti koko kouluyhteisöä ja yksittäisen opettajan työmäärä kevenee.

Otaniemen lukion ja Helsingin yliopiston kasvatustieteen laitoksen järjestämä koulutus toteutetaan Opetushallituksen rahoittaman hankkeen puitteissa ja yhteistyössä luonnontieteen valtakunnallisen kehittämistehtävän kanssa.

Koulutukseen voit tutustua tarkemmin täällä

Täältä tullaan tulevaisuus! – toivoa herättävää ilmastokasvatusta lukiossa

Koulutukseen pääsee ilmoittautumaan täältä: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdf6THDbU84qNAAZF17oLQ-rU686_v9Ji0k1Tv22DdlCGACnQ/viewform?usp=sf_link

Palvelun osoite
PL 3251, Espoo
Kieli