picture_as_pdf

Tiedekerho: Kemiaa

Materiaalin julkaisija
Tekijät
Kesler Merike, Sarenius Vesa-Matti, Alanen Ville, Mikkola Hanna-Kaisa, Jauhiainen Kaisa
Julkaisuvuosi
2006
Kuvaus

Toisessa kemian kerhossa perehdytään mm. happamuuteen ja kemiaan keittiössä sekä ympäristössä. Materiaalissa on esitetty kuuden kerhokerran (á 1 tunti) sisältöjä. Jokaisella kerhokerralla tehdään yksi tai useampi kokeellinen tehtävä. Sen lisäksi on esitetty muutamia ideoita tai pohdintakysymyksiä edesauttamaan keskustelua kerhotunnin aikana. Tarkkaa luokka-astetta ei ole määritelty – ohjaaja voi töitä soveltaen käyttää niitä kaikenikäisille. Vaikka useat työohjeet ovatkin helppoja, ne on tarkoitettu ohjaajien käyttöön.

Asiasanat
diffuusio
elintarviketutkimus
elintarvikkeet
hapot
happamuus (kemialliset ominaisuudet)
indikaattorit
kemia
kerhot
kerhotoiminta
ominaisuudet
osmoosi
vesi
Julkaisumuoto
  • WWW-sivusto
Kieli
  • suomi