picture_as_pdf

Ruuan käsittelyn vaikutus sen säilymiseen

Materiaalin julkaisija
Tekijät
Kesler Merike, Mikkola Hanna-Kaisa
Julkaisuvuosi
2008
Kuvaus

Harjoitus, jossa tutkitaan ruuan ksittelyn vaikutusta elintarvikkeiden säilyvyyteen. Tarvikkeet: koeputkia (tai esim. lasipurkkeja), ruokaa (lisäaineetonta ja mahdollisimman käsittelemätöntä), tussi / teippiä astioiden merkitsemiseen, materiaalia ruuan käsittelyyn (suolaa, sokeria, viinietikkaa tai muuta hapanta liuosta, minigrippussi tai muovikelmua, vettä, jääkaappi, keittolevy ja kattila.) (Lähde: Lähde: Pekka Hannula, Päivö Somerma, Kurt Fagersted & Kielo Haahtela. 2006. Biologia 5 – Bioteknologia. Haahtela –kehitys Oy).

Asiasanat
elintarvikkeet
hapettomuus
happamuus
huonelämpötila
jääkaapit
kuumennus
mikrobiologia
mikrobit
ruoansäilytys
ruoka
säilyvyys
suolapitoisuus
Julkaisumuoto
  • Asiakirjatiedosto
Kieli
  • suomi