Takaisin hakuun

WWF:n etäopetusreppu

Teemarepun julkaisija
Lyhyt kuvaus
Etäopetukseen sopivia WWF:n opetusmateriaaleja
Kuvaus

Itseopiskeluun ja etäopetukseen sopivia materiaaleja poimittuna WWF:n opetusmateriaaleista. Sisältää uudet tehtäväkokonaisuudet, jotka on suunniteltu nimenomaan etäopetukseen, sekä niitä tukevia materiaaleja, kuten videoita ja verkkosivuja.

Teemarepun materiaalit

Suuri rantaseikkailu

Suuri rantaseikkailu on alakouluille suunnattu mobiilioppimateriaali, jota käytetään tutkimustehtäviin vesistön rannalla. Materiaali sisältää monipuolisia havainnointi- ja pohdintatehtäviä eri teemoista. Materiaali on laadittu seppo-oppimisalustalle. Se on ladattavissa maksutta mutta vaatii rekisteröitymisen.

Siirry materiaalin sivulle

Vesistömysteeri

Vesistömysteeri on yläkouluille suunnattu mobiilioppimateriaali, jota käytetään tutkimustehtäviin vesistön rannalla. Materiaali sisältää monipuolisia havainnointi- ja pohdintatehtäviä eri teemoista. Materiaali on laadittu seppo-oppimisalustalle. Se on ladattavissa maksutta mutta vaatii rekisteröitymisen.

Siirry materiaalin sivulle

Hapanta vai emäksistä?

Mitä tarkoittavat hapan ja emäksinen, ja millaista suomalaisten vesistöjen vesi yleensä on? Tämä video johdattaa sinut pH-arvon mittaamisen saloihin. Video on tuotettu osana Freshabit LIFE IP -hanketta.

Siirry materiaalin sivulle

Näkösyvyyden mittaaminen

Mitä tarkoittaa näkösyvyys ja miten sitä mitataan? Napakka vastaus löytyy tältä videolta. Video on tuotettu osana Freshabit LIFE IP -hanketta.

Siirry materiaalin sivulle

Erilaisia elinympäristöjä

Sivustolle on koottu Ekolokero-ohjelman eri elinympäristöistä kertovat jaksot. Suomen luonto tarjoaa eläimille ja kasveille runsaasti erilaisia elinympäristöjä: metsiä, soita ja vesistöjä. Monet lajit ovat sopeutuneet myös ihmisen rakentamaan ja muokkaamaan ympäristöön.

Siirry materiaalin sivulle

WWF:n Luontolive

Seuraa eri eläinlajeja WWF:n Luontolive-kameroiden avulla! Metsäpeuraa seurataan vuoden ympäri. Muita seurattavia lajeja ovat esimerkiksi kyy, sääksi, saimaannorppa ja taimen. Näitä lajeja seurataan niiden elämän kannalta mielenkiintoisina ajankohtina.

Siirry materiaalin sivulle

Luonnon monimuotoisuus - mitä se on?

Mitä luonnon monimuotoisuus tarkoittaa ja miksi se on tärkeää? WWF:n johtava metsäasiantuntija Panu Kunttu kertoo.

Siirry materiaalin sivulle

Matka luonnon monimuotoisuuteen -kuunnelma

Kuunnelmassa pääsette tutustumaan maailmaamme muiden lajien näkökulmasta. Kuunnelma toimii johdatuksena luonnon monimuotoisuuden teemaan tai meditatiivisena harjoitteena, joka johdattaa rauhoittumaan päivän touhujen keskellä. Käsikirjoitus ja toteutus: Emma ja Mikko Kurenlahti. Kesto: 12min.

Siirry materiaalin sivulle

Etäopiskelutehtäviä luonnon monimuotoisuudesta

Luonnon monimuotoisuutta käsittelevä tehtäväpaketti oppilaan itsenäiseen työskentelyyn. Videolinkkejä, tietolinkkejä ja pohdintatehtäviä eri-ikäisille oppilaille. Sisältää tehtäviä alakouluun, yläkouluun ja lukioon.

Siirry materiaalin sivulle

Luonto lautasella - etäopiskelumateriaalia ruoan ympäristövaikutuksista

Vastuulliseen ruokailuun ja ruuantuotantoon liittyvä tehtäväpaketti oppilaan itsenäiseen työskentelyyn. Kokonaisuus alkaa kahdella englanninkielisellä videolla ja niihin liittyvillä pohdintatehtävillä. Tutustumista WWFn: ruokasivuihin. Pieni testi Typeform-kyselyn muodossa ja lopuksi kokkaustehtävä.

Siirry materiaalin sivulle

Ilmastonmuutoksen vaikutukset Suomen luontoon

Verkkosivullamme olevaan Ilmastonmuutoksen vaikutukset Suomen luontoon -piirroskokonaisuuteen liittyviä tehtäviä, jotka sopivat itsenäiseen opiskeluun. Mukana on sekä oppilaan omaan kokemukseen pohjaavia osioita että sivuston tutkimiseen perustuvia tehtäviä. Kustakin sivuston esittelemästä elinympäristöstä (eteläsuomalainen metsä, Itämeri, tunturi) on omat tehtävänsä.

Siirry materiaalin sivulle

Pihan monimuotoisuusselvitys mobiilisti

Puhelimella tai tabletilla pihassa toteutettava tehtävä, jossa oppilas tutkii pihan ominaisuuksia monimuotoisuuden näkökulmasta eli kuinka laajalle kirjoille lajeja piha voi tarjota elinympäristön. Typeform-kyselyn muodossa oleva yksinkertainen testi sisältää seitsemän kysymystä ja tarjoaa lopuksi karkean arvion pihasta: xx pistettä sekä sanallinen arvio.

Siirry materiaalin sivulle