WWF:n etäopetusreppu
Itseopiskeluun ja etäopetukseen sopivia materiaaleja poimittuna WWF:n opetusmateriaaleista. Sisältää uudet tehtäväkokonaisuudet, jotka on suunniteltu nimenomaan etäopetukseen, sekä niitä tukevia materiaaleja, kuten videoita ja verkkosivuja.
Suuri rantaseikkailu
Suuri rantaseikkailu on alakouluille suunnattu mobiilioppimateriaali, jota käytetään tutkimustehtäviin vesistön rannalla. Materiaali sisältää monipuolisia havainnointi- ja pohdintatehtäviä eri teemoista. Materiaali on laadittu seppo-oppimisalustalle. Se on ladattavissa maksutta mutta vaatii rekisteröitymisen.
Vesistömysteeri
Vesistömysteeri on yläkouluille suunnattu mobiilioppimateriaali, jota käytetään tutkimustehtäviin vesistön rannalla. Materiaali sisältää monipuolisia havainnointi- ja pohdintatehtäviä eri teemoista. Materiaali on laadittu seppo-oppimisalustalle. Se on ladattavissa maksutta mutta vaatii rekisteröitymisen.
Hapanta vai emäksistä?
Mitä tarkoittavat hapan ja emäksinen, ja millaista suomalaisten vesistöjen vesi yleensä on? Tämä video johdattaa sinut pH-arvon mittaamisen saloihin. Video on tuotettu osana Freshabit LIFE IP -hanketta.
Näkösyvyyden mittaaminen
Mitä tarkoittaa näkösyvyys ja miten sitä mitataan? Napakka vastaus löytyy tältä videolta. Video on tuotettu osana Freshabit LIFE IP -hanketta.
Erilaisia elinympäristöjä
Sivustolle on koottu Ekolokero-ohjelman eri elinympäristöistä kertovat jaksot. Suomen luonto tarjoaa eläimille ja kasveille runsaasti erilaisia elinympäristöjä: metsiä, soita ja vesistöjä. Monet lajit ovat sopeutuneet myös ihmisen rakentamaan ja muokkaamaan ympäristöön.
WWF:n Luontolive
Seuraa eri eläinlajeja WWF:n Luontolive-kameroiden avulla! Metsäpeuraa seurataan vuoden ympäri. Muita seurattavia lajeja ovat esimerkiksi kyy, sääksi, saimaannorppa ja taimen. Näitä lajeja seurataan niiden elämän kannalta mielenkiintoisina ajankohtina.
Luonnon monimuotoisuus - mitä se on?
Mitä luonnon monimuotoisuus tarkoittaa ja miksi se on tärkeää? WWF:n johtava metsäasiantuntija Panu Kunttu kertoo.
Matka luonnon monimuotoisuuteen -kuunnelma
Kuunnelmassa pääsette tutustumaan maailmaamme muiden lajien näkökulmasta. Kuunnelma toimii johdatuksena luonnon monimuotoisuuden teemaan tai meditatiivisena harjoitteena, joka johdattaa rauhoittumaan päivän touhujen keskellä. Käsikirjoitus ja toteutus: Emma ja Mikko Kurenlahti. Kesto: 12min.
Etäopiskelutehtäviä luonnon monimuotoisuudesta
Luonnon monimuotoisuutta käsittelevä tehtäväpaketti oppilaan itsenäiseen työskentelyyn. Videolinkkejä, tietolinkkejä ja pohdintatehtäviä eri-ikäisille oppilaille. Sisältää tehtäviä alakouluun, yläkouluun ja lukioon.
Luonto lautasella - etäopiskelumateriaalia ruoan ympäristövaikutuksista
Vastuulliseen ruokailuun ja ruuantuotantoon liittyvä tehtäväpaketti oppilaan itsenäiseen työskentelyyn. Kokonaisuus alkaa kahdella englanninkielisellä videolla ja niihin liittyvillä pohdintatehtävillä. Tutustumista WWFn: ruokasivuihin. Pieni testi Typeform-kyselyn muodossa ja lopuksi kokkaustehtävä.
Ilmastonmuutoksen vaikutukset Suomen luontoon
Verkkosivullamme olevaan Ilmastonmuutoksen vaikutukset Suomen luontoon -piirroskokonaisuuteen liittyviä tehtäviä, jotka sopivat itsenäiseen opiskeluun. Mukana on sekä oppilaan omaan kokemukseen pohjaavia osioita että sivuston tutkimiseen perustuvia tehtäviä. Kustakin sivuston esittelemästä elinympäristöstä (eteläsuomalainen metsä, Itämeri, tunturi) on omat tehtävänsä.
Pihan monimuotoisuusselvitys mobiilisti
Puhelimella tai tabletilla pihassa toteutettava tehtävä, jossa oppilas tutkii pihan ominaisuuksia monimuotoisuuden näkökulmasta eli kuinka laajalle kirjoille lajeja piha voi tarjota elinympäristön. Typeform-kyselyn muodossa oleva yksinkertainen testi sisältää seitsemän kysymystä ja tarjoaa lopuksi karkean arvion pihasta: xx pistettä sekä sanallinen arvio.