Takaisin hakuun

Puutarha

Teemarepun julkaisija
Tii Tanner
Lyhyt kuvaus
Puutarhan suunnittelua, toteutusta, ylläpitoa ja sadonkorjuuta joko ruukussa, säkissä, lavassa tai maassa.
Kuvaus

Puutarha voi olla piskuinen. Pienikin kasvi antaa kasvun ihmeen, kun sitä hoidetaan. Tästä repusta löytyy ajatuksen siemeniä, sirkkalehtiä, varkaita ja rönsyjä. Saattaapa siitä syntyä myös soppa, kunhan puutarhurit ovat pitkäjänteisiä.

Teemarepun materiaalit

ulla pulkka

Joka päiväkodin ja koulun puutarha

”Joka päiväkodin ja koulun puutarha” on ilmainen e-kirja, voit ladata sen ohesta (www.pikkuinenpuutarha.fi). Kirjassa kerrotaan, kuinka pienen puutarhan perustaminen käy kätevästi minkä tahansa päiväkodin tai koulun pihalle.

Siirry materiaalin sivulle

Esikasvatus (Viljele Sagalundin seurassa I)

Sagalundin museolla ja lastenkulttuurikeskuksella Kemiönsaaressa on pitkät perinteet koulukasvimaatoiminnassa. Kasvimaanhoito on hauskaa puuhaa ja samalla oppii vaikka mitä. Työnnä sinäkin kädet multaan! Voit aloittaa viljelyn Sagalundin ohjeiden mukaan. Ensimmäisessä videossa aloitamme esikasvatuksella Claran ja Sarin kanssa. Toisessa videossa kylvetään ja istutetaan: https://www.youtube.com/watch?v=Z5HdrGQJrJQ

Lisää tarkempia ohjeita löydät menetelmäoppaastamme:
https://www.lastenkulttuuri.fi/wp-con…

www.sagalund.fi

Instagram: https://www.instagram.com/sagalunds_b…
Facebook: https://www.facebook.com/Sagalund/

Siirry materiaalin sivulle

Suorakylvö ja istutus (Viljele Sagalundin seurassa II)

Sagalundin museolla ja lastenkulttuurikeskuksella Kemiönsaaressa on pitkät perinteet koulukasvimaatoiminnassa. Kasvimaanhoito on hauskaa puuhaa ja samalla oppii vaikka mitä. Työnnä sinäkin kädet multaan! Voit aloittaa viljelyn Sagalundin ohjeiden mukaan. Toisessa videossa Clara ja Sari näyttävät kuinka tehdään suorakylvöjä ja istutetaan esikasvatetut taimet. Ensimmäisessä videossa aloitettiin esikasvatuksesta: https://www.youtube.com/watch?v=rz850…

Lisää tarkempia ohjeita löydät menetelmäoppaastamme:
https://www.lastenkulttuuri.fi/wp-con…

www.sagalund.fi

Instagram: https://www.instagram.com/sagalunds_b…

Siirry materiaalin sivulle

Kasva ja opi puutarhassa!

Käsikirja lasten ja nuorten kanssa toimiville, jotka haluavat ammentaa puutarhasta eväitä myönteiselle luontosuhteelle ja ilmastoystävälliseen kasviksilla herkutteluun! Oppia puutarhan perustamiseen ja hoitamiseen lasten ja nuorten kanssa. Ideoita puutarhaympäristöön luovan toiminnan lähteenä.

Siirry materiaalin sivulle