Takaisin hakuun

Itämeri

Lyhyt kuvaus
Tehtäviä ja toimintaa Itämerestä

Teemarepun materiaalit

picture_as_pdf

Itämerisuunnistus WWF polku

Itämeren lajistoa ja suojelua esittelevä 10 tehtävätaulun kokonaisuus, joka sopii teemapäivien ja liikuntareittien ohjelmaksi. Vastaaminen ei vaadi pohjatietoa osallistujilta, sillä kysymykset ovat osin leikkimielisiä tai vastaus on johdettavissa tekstistä tai kuvasta. Tekstit suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Vastauslappupohja-tiedosto sisältää myös oikeat vastaukset. Materiaali on tuotettu yhteistyössä Tallink Silja oy:n kanssa. Voit tulostaa A3- tai A4 -kokoisena.

Siirry materiaalin sivulle

Itämeren suojeluvinkit

Itämeren suojeluvinkit- vihko. Mitä minä voin tehdä?

Siirry materiaalin sivulle
YLE

Lohen matka Itämerellä hienojen kuvien ja videoiden kera

Lohen matka saalistajana Itämerellä. Artikkelissa kerrotaan miten lohi suunnistaa merellä ja mitkä sitä uhkaavat vaelluksen aikana. Mukana on upeita kuvia ja videoita.

Siirry materiaalin sivulle
Julkaisumuoto: www-sivusto
Tekijät Vallila Hannamari, Vähä Ville, Orell Panu, Mustonen Olli, Harjunen Sami, Salovaara Risto
picture_as_pdf

Lähdetään retkelle Itämeren rantaan!

Vinkkivihko sisältää runsaasti erilaisia Itämereen liittyviä leikkejä ja tehtäväideoita, joita voi toteuttaa rannalla. Ohjaajaa varten vihkoon on koottu kattavasti perustietoa Itämerestä ja sen suojelusta. Mukana on myös mm. ohjeet rannan siivoamiseen sekä itämeriystävällisiin retkieväisiin.

Vihkosta löydät kootusti 40 eri tahojen tuottamaa Itämeri-tehtävävinkkiä ja ihan uusia ideoita. Tehtävät on ajettu kolmeen eri kategoriaan `Leiki ja liiku´, ´Tutki ja opi´ sekä ´Luo ja koe´. Vihko on koottu erityisesti koululaisten päiväleirien, luontokerhojen ja partiolippukuntien tarpeisiin, mutta siitä voi hyvin poimia ideoita myös peruskouluun.

Siirry materiaalin sivulle