Takaisin hakuun

Radikaali toivo - Aktivismi ja vaikuttaminen koulun toimintakulttuurissa

Tapahtuman yhteistyötahot
Kuvaus

Mihin kaikkeen koulun toimintakulttuuri voikaan vielä venyä? Vantaan Korsossa on päätetty katsoa ilmastokriisiä rohkeasti silmiin ja tehdä asialle jotain! Mutta miten ilmastokasvatus mahtuu yläkoulun arkeen ja rakenteisiin niin, että opettajakuntakin intoutuu ja muutos on mahdollinen? Ruusuvuoren koulussa on alkanut täysin uudenlainen valinnaisainepaketti Radikaali Toivo, joka koskettaa jokaista koulun oppilasta. Koulun oppilaat ovat tehneet aktiivista vaikuttamistyötä rehtoreiden ja muiden koulujen suuntaan. Tervetuloa kuulemaan lisää Ruusuvuoden koulun tarinasta. Koulutuskokonaisuuden laajuus on 2 op ja siihen kuuluu ennakkotehtävä, tämä lähipäivä ja kehittämistehtävä.

Koulutusosio sisältää yhden lähipäivän sekä itsenäiseen työskentelyyn ja soveltavaan oppimiseen työpaikalla (koulussa) kannustavia tehtäviä. Lähipäivä koostuu asiantuntijaluennoista ja toiminnallisista harjoituksista.

Tunne ilmasto -koulutusten tavoitteena on käynnistää ilmastonmuutoksen hillintään tähtääviä muutosprosesseja kasvattajissa ja konkreettisia ilmastotoimia kouluissa. Ilmastonmuutosta hillitsevä toiminta tuo merkityksellisyyden tunnetta, voimauttaa ja auttaa käsittelemään ilmastotunteita.
Tunne ilmasto on Opetushallituksen rahoittama opetushenkilöstön täydennyskoulutushanke.

Tapahtuma alkaa
05.04.2022 09:00
Tapahtuma päättyy
05.04.2022 15:00
Tapahtumapaikka
Oriveden yhteiskoulu ja lukio, Orivesi 35300
Tapahtuman sähköposti
Tapahtuman luonne