Muovia maidosta

Tekijäorganisaatio(t)
Kehittämiskeskus Opinkirjo ry
Tekijä(t)
Kesler Merike, Sarenius Vesa-Matti, Alanen Ville, Mikkola Hanna-Kaisa, Jauhiainen Kaisa, Laine Jukka
Sijainti (URL-osoite)
http://www.opinkirjo.fi/easydata/customers/opinkirjo/files/tiedekasvatus/tiedekerho/teemakokonaisuudet/genetiikkaa/muovia_maidosta.pdf
Siirry materiaaliin  
Julkaisuvuosi
2013
Kuvaus
Tehtävässä havainnollistetaan sitä, miten proteiinin rakenne ja ominaisuudet muuttuvat, kun niihin kohdistu jokin fyysinen tai kemiallinen muutos. Maito sisältää valkuaisaineita eli proteiineja. Suurin osa maidon proteiineista on kaseiinia. Maidossa kaseiini on veteen liuenneena, mutta etikkahapon ja lämmön vaikutuksesta kaseiini proteiini denaturoituu ja muuttuu kiinteäksi aineeksi. Mitä tarvitaan: maitoa, etikkaa, (elintarvikeväriä), kattila, mitta, kertakäyttölusikka, lämpömittari. (Lähde: Kemianluokka Gadolin, Kemian opetuksen keskus).
Asiasanat
Julkaisumuoto

Kieli
Sisällöt / luokitus


Käyttö
Kohderyhmä

Julkisuus
Materiaali on maksutonta
Käyttötarkoitus
Materiaali sisältää toiminnallisuutta esimerkiksi pelien, harjoitusten, leikkien tai askarteluohjeiden muodossa.
Materiaali toimii tausta-aineistona opettajille ja muille kasvattajille
Materiaali toimii oppimateriaalina oppilaille / opiskelijoille

Soveltuvuusalue
Ei aluerajausta

Soveltuvuus
oppiaineisiin

Tervetuloa MAPPA-hakupalveluun!

Täältä löydät runsaasti eri tahojen tuottamia opetusmateriaaleja ympäristökasvatuksen ja kestävän kehityksen opetuksen tueksi.

Voit etsiä lisää materiaaleja tämän sivun sinisten linkkien takaa (esim. asiasanat, sisällöt, kohderyhmä) tai kirjoittamalla hakusanan pikahakuun.

Pikahaku