MATERIAALIPANKKI

Ulkona oppimisen, ympäristökasvatuksen ja kestävän elämäntavan materiaalipankki

Ruuan käsittelyn vaikutus sen säilymiseen

Tekijäorganisaatio(t)
Kehittämiskeskus Opinkirjo ry
Tekijä(t)
Kesler Merike, Mikkola Hanna-Kaisa
Sijainti (URL-osoite)
https://opinkirjo.fi/wp-content/uploads/2019/03/opinkirjo_teemakokonaisuus_mikrobiologiaa.pdf
Siirry materiaaliin  
Liitemateriaalit

Esimerkkituloksia

Julkaisuvuosi
2008
Kuvaus
Harjoitus, jossa tutkitaan ruuan ksittelyn vaikutusta elintarvikkeiden säilyvyyteen. Tarvikkeet: koeputkia (tai esim. lasipurkkeja), ruokaa (lisäaineetonta ja mahdollisimman käsittelemätöntä), tussi / teippiä astioiden merkitsemiseen, materiaalia ruuan käsittelyyn (suolaa, sokeria, viinietikkaa tai muuta hapanta liuosta, minigrippussi tai muovikelmua, vettä, jääkaappi, keittolevy ja kattila.) (Lähde: Lähde: Pekka Hannula, Päivö Somerma, Kurt Fagersted & Kielo Haahtela. 2006. Biologia 5 – Bioteknologia. Haahtela –kehitys Oy).
Asiasanat
Julkaisumuoto

Kieli
Sisällöt / luokitus
Kestävä
elämäntapa ja
yhteiskunta

Käyttö
Kohderyhmä

Julkisuus
Materiaali on maksutonta
Käyttötarkoitus
Materiaali sisältää toiminnallisuutta esimerkiksi pelien, harjoitusten, leikkien tai askarteluohjeiden muodossa.
Materiaali toimii tausta-aineistona opettajille ja muille kasvattajille
Materiaali toimii oppimateriaalina oppilaille / opiskelijoille

Soveltuvuusalue
Ei aluerajausta

Soveltuvuus
oppiaineisiin

Tervetuloa MAPPA-hakupalveluun!

Täältä löydät runsaasti eri tahojen tuottamia opetusmateriaaleja ympäristökasvatuksen ja kestävän kehityksen opetuksen tueksi.

Voit etsiä lisää materiaaleja tämän sivun sinisten linkkien takaa (esim. asiasanat, sisällöt, kohderyhmä) tai kirjoittamalla hakusanan pikahakuun.

Pikahaku