MATERIAALIPANKKI

Ulkona oppimisen, ympäristökasvatuksen ja kestävän elämäntavan materiaalipankki

Viilin ja jogurtin valmistus

Tekijäorganisaatio(t)
Kehittämiskeskus Opinkirjo ry
Tekijä(t)
Kesler Merike, Mikkola Hanna-Kaisa
Sijainti (URL-osoite)
https://opinkirjo.fi/wp-content/uploads/2019/03/opinkirjo_teemakokonaisuus_mikrobiologiaa.pdf
Siirry materiaaliin  
Liitemateriaalit

Viili- ja jogurttiviljelmien tarkistus

Viilin ja jogurtin mikrobeja mikroskoopilla katsottuna

Julkaisuvuosi
2011
Kuvaus
Ohje viilin ja jogurtin valmistamiseen. Tarvikkeet: Pieniä puhtaita kuppeja, rasvaista maitoa, rasvaista viiliä tai jogurttia, teelusikka, kelmua tms. kanneksi, (liesi ja kattila maidon lämmittämistä varten). Menetelmällä voi valmistaa syötävää viiliä ja jogurttia, jos hygieniasta huolehditaan. Kuitenkin esimerkiksi laboratorio-olosuhteissa on syöminen kielletty. (Lähteet: Tusa Saarikoski. 2004. Mikrobi - Mikrobiologian laborointikirja lukioon. WSOY; Finfood – Suomen Ruokatieto ry: www.opetus.ruokatieto.fi/Suomeksi/Nuoret/Elintarviketeollisuus/Elintarvikkeiden_valmistus)
Asiasanat
Julkaisumuoto

Kieli
Sisällöt / luokitus
Kestävä
elämäntapa ja
yhteiskunta

Käyttö
Kohderyhmä

Julkisuus
Materiaali on maksutonta
Käyttötarkoitus
Materiaali sisältää toiminnallisuutta esimerkiksi pelien, harjoitusten, leikkien tai askarteluohjeiden muodossa.
Materiaali toimii tausta-aineistona opettajille ja muille kasvattajille
Materiaali toimii oppimateriaalina oppilaille / opiskelijoille

Soveltuvuusalue
Ei aluerajausta

Soveltuvuus
oppiaineisiin

Tervetuloa MAPPA-hakupalveluun!

Täältä löydät runsaasti eri tahojen tuottamia opetusmateriaaleja ympäristökasvatuksen ja kestävän kehityksen opetuksen tueksi.

Voit etsiä lisää materiaaleja tämän sivun sinisten linkkien takaa (esim. asiasanat, sisällöt, kohderyhmä) tai kirjoittamalla hakusanan pikahakuun.

Pikahaku