Missä elintarvikkeissa on tärkkelystä?

Tekijäorganisaatio(t)
Kehittämiskeskus Opinkirjo ry
Tekijä(t)
Kesler Merike, Sarenius Vesa-Matti, Alanen Ville, Mikkola Hanna-Kaisa, Jauhiainen Kaisa
Sijainti (URL-osoite)
http://www.opinkirjo.fi/easydata/customers/opinkirjo/files/tiedekasvatus/tiedekerho/teemakokonaisuudet/kemia_ii/3_missa_elintarvikkeissa_on_tarkkelysta.pdf
Siirry materiaaliin  
Julkaisuvuosi
2006
Kuvaus
Harjoituksessa testataan, mitkä elintarvikkeet sisältävät tärkkelystä. Tärkkelys on kasvisolujen hiilihydraattien varastomuoto. Esim. peruna tai viljan jyvät ovat melkein kokonaan tärkkelystä. Mitä tarvitaan: jodiliuosta, pipetti, elintarvikkeita (esim. leipää, erilaisia hedelmiä, juustoa, perunaa, ym.), kertakäyttölautasia. (Läheet: Das grosse Buch der Experimente. Über 200 spannende Versuche, die klüger machen. 2004.)
Asiasanat
Julkaisumuoto

Kieli
Sisällöt / luokitus


Käyttö
Kohderyhmä

Julkisuus
Materiaali on maksutonta
Käyttötarkoitus
Materiaali sisältää toiminnallisuutta esimerkiksi pelien, harjoitusten, leikkien tai askarteluohjeiden muodossa.
Materiaali toimii tausta-aineistona opettajille ja muille kasvattajille
Materiaali toimii oppimateriaalina oppilaille / opiskelijoille
Vapaa-ajan toimintaan sopiva materiaali ja oppaat

Soveltuvuusalue
Ei aluerajausta

Soveltuvuus
oppiaineisiin

Tervetuloa MAPPA-hakupalveluun!

Täältä löydät runsaasti eri tahojen tuottamia opetusmateriaaleja ympäristökasvatuksen ja kestävän kehityksen opetuksen tueksi.

Voit etsiä lisää materiaaleja tämän sivun sinisten linkkien takaa (esim. asiasanat, sisällöt, kohderyhmä) tai kirjoittamalla hakusanan pikahakuun.

Pikahaku