Aineiden happamuuden tutkiminen

Tekijäorganisaatio(t)
Kehittämiskeskus Opinkirjo ry
Tekijä(t)
Kesler Merike, Sarenius Vesa-Matti, Alanen Ville, Mikkola Hanna-Kaisa, Jauhiainen Kaisa
Sijainti (URL-osoite)
http://www.opinkirjo.fi/easydata/customers/opinkirjo/files/tiedekasvatus/tiedekerho/teemakokonaisuudet/kemia_ii/1_aineiden_happamuuden_tutkiminen.pdf
Siirry materiaaliin  
Julkaisuvuosi
2009
Kuvaus
Tehtävässä tutkitaan eri aineiden happamuutta, jota kuvataan pH-arvolla. Aineet, joiden pH-arvo on alle 7, ovat happamia. Emäksisiä ovat sellaiset aineet,
joiden pH-arvo on yli 7. Tarvikkeet: lasi- / muovipurkkeja tai kuoppalevy, lusikoita tai pipettejä; pH-paperia, punakaalimehua tai muuta indikaattoria; tutkittavia aineita: etikkaa, ruokasoodaa, maitoa, virvoitusjuomaa, sitruunan mehua, sokeria, pesuainetta, ym. (Lähde: Luonnon-tiedekerhon ABC-vihkonen vetäjille. 2002.)
Asiasanat
Julkaisumuoto

Kieli
Sisällöt / luokitus


Käyttö
Kohderyhmä

Julkisuus
Materiaali on maksutonta
Käyttötarkoitus
Materiaali sisältää toiminnallisuutta esimerkiksi pelien, harjoitusten, leikkien tai askarteluohjeiden muodossa.
Materiaali toimii tausta-aineistona opettajille ja muille kasvattajille
Materiaali toimii oppimateriaalina oppilaille / opiskelijoille
Vapaa-ajan toimintaan sopiva materiaali ja oppaat

Soveltuvuusalue
Ei aluerajausta

Soveltuvuus
oppiaineisiin

Tervetuloa MAPPA-hakupalveluun!

Täältä löydät runsaasti eri tahojen tuottamia opetusmateriaaleja ympäristökasvatuksen ja kestävän kehityksen opetuksen tueksi.

Voit etsiä lisää materiaaleja tämän sivun sinisten linkkien takaa (esim. asiasanat, sisällöt, kohderyhmä) tai kirjoittamalla hakusanan pikahakuun.

Pikahaku