MATERIAALIPANKKI

En liten guide om att rädda världen

Tekijäorganisaatio(t)
Natur och Miljö
Byaföreningen Älvbyarna i Östra Korsholm r.f.
Tekijä / tekijät:
Kåll-Fröjdö, Sara
Sijainti (URL-osoite)
https://www.naturochmiljo.fi/naturskola/material-for-pedagoger/lasvart/omstallning-for-barn/
Siirry materiaaliin  
Julkaisuvuosi
2019
Kuvaus
Omställning betyder att tillsammans arbeta för en hållbar framtid och söka lokala lösningar på globala problem. Inre omställning innebär att personliga värden och värderingar stöder ett gott och hållbart liv och på så vis en hållbar framtid. Det handlar om att tillsammans hitta mindre och större lösningar för en tryggare och hållbarare värld för våra barn.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Den här boken är tänkt att motivera och inspirera er att rädda världen just hemma hos er, i er lilla del av den. Här finns utmaningar och saker ni kan göra tillsammans, bakgrundsinformation och tips på temahelheter för er som arbetar som pedagoger. Boken kan lika gärna användas hemma, i daghem, förskola eller nybörjarundervisning.

Guiden är riktad till den vuxna läsaren, men innehåller utskrivbara element som kan läsas och användas direkt av barn. Vad sägs om en utmaning i naturupplevelser, en instruktion för att bygga ett enkelt insektshotell eller bo för humlor och andra enkla naturpyssel att göra under var
Asiasanat
Julkaisumuoto

Kieli
Sisällöt / luokitus
Ympäristö ja luonto
Kestävä kehitys

Käyttö
Kohderyhmä

Materiaalin julkisuus
Materiaali on maksutonta
Materiaalin käyttötarkoitus
Materiaali sisältää toiminnallisuutta esimerkiksi pelien, harjoitusten, leikkien tai askarteluohjeiden muodossa.

Materiaalin soveltuvuusalue
Ei aluerajausta

Soveltuvuus
oppiaineisiin

Tervetuloa MAPPA-hakupalveluun!

Täältä löydät runsaasti eri tahojen tuottamia opetusmateriaaleja ympäristökasvatuksen ja kestävän kehityksen opetuksen tueksi.

Voit etsiä lisää materiaaleja tämän sivun sinisten linkkien takaa (esim. asiasanat, sisällöt, kohderyhmä) tai kirjoittamalla hakusanan pikahakuun.

Pikahaku