MATERIAALIPANKKI

Ilmastopaketti - oppisisältö nuorilta nuorille

Tekijäorganisaatio(t)
JAPA ry
Nuorten Suomi ry
Tekijä / tekijät:
Pesonen Helmi, Isojärvi Emilia, Närhi Eeva, Valkonen Emma, Valli Verna, Liekkinen Elina, Peltonen Hilma, Laine Mareena, Sarkkinen Anna
Sijainti (URL-osoite)
http://kestavaelamantapa.fi/ilmastopaketti/
Siirry materiaaliin  
Julkaisuvuosi
2020
Kuvaus
Keski-Suomen nuorten Ilmastotiimin toteuttama Ilmastopaketti on 30–45 minuuttia kestävä opetussisältö ilmastonmuutoksesta. Se on tarkoitettu yläkouluikäisille ja toisella asteella opiskeleville nuorille. Ilmastopaketti sopii niin opetukseen (mm. maantieto, biologia, yhteiskuntaoppi, kotitalous ja terveystieto) kuin muidenkin nuorten ryhmien toimintaan.

Ilmastopaketti haastaa nuoria pohtimaan omia asenteitaan ja kertoo faktoja ilmastonmuutoksesta havainnollistaen niitä monipuolisesti. Näkökulma on ratkaisukeskeinen ja omia vaikuttamismahdollisuuksia korostava. Ilmastopaketti keskittyy erityisesti kolmeen näkökulmaan: hävikkiruoka, ekologinen ruokavalio sekä turha kulutus.

Ilmastopaketti on vapaasti hyödynnettävissä. Osallistuvat nuoret tarvitsevat kännykän tai tabletin osallistuakseen Ilmastopaketissa olevaan visaan (voidaan pelata myös pareittain). Voit käydä paketin sisällöt läpi yksinkertaisesti heijastamalla diat oppilaille. Sivuilta löydät hyödynnettäväksi myös keskustelukysymyksiä joko paketin lomassa
Asiasanat
Julkaisumuoto

Kieli
Sisällöt / luokitus
Ympäristö ja luonto
Kestävä kehitys

Käyttö
Kohderyhmä

Materiaalin julkisuus
Materiaali on maksutonta
Materiaalin käyttötarkoitus
Materiaali toimii oppimateriaalina oppilaille / opiskelijoille
Vapaa-ajan toimintaan sopiva materiaali ja oppaat

Materiaalin soveltuvuusalue
Ei aluerajausta

Soveltuvuus
oppiaineisiin

Tervetuloa MAPPA-hakupalveluun!

Täältä löydät runsaasti eri tahojen tuottamia opetusmateriaaleja ympäristökasvatuksen ja kestävän kehityksen opetuksen tueksi.

Voit etsiä lisää materiaaleja tämän sivun sinisten linkkien takaa (esim. asiasanat, sisällöt, kohderyhmä) tai kirjoittamalla hakusanan pikahakuun.

Pikahaku