MATERIAALIPANKKI

Energian perustarpeita Suomessa ja Intiassa: herättelevä kalvosarja energiaköyhyydestä, energiansäästöstä, energiakeksinnöistä ja aurinkoenergiasta Suomessa ja Intiassa

Tekijäorganisaatio(t)
Aalto-yliopisto
Tekijä / tekijät:
Numminen Sini
Sijainti (URL-osoite)
http://sininumminen.fi/opettajalle_energian_perustarpeita_Suomessa_ja_Intiassa/
Siirry materiaaliin  
Julkaisuvuosi
2019
Kuvaus
Miten köyhissä ja sähköttömissä olosuhteissa voidaan laittaa ruokaa, tehdä läksyt, tai kylmäsäilyttää elintarvikkeita? Miten ja missä aurinkoenergiaa kannattaa hyödyntää? Tarkoitus on miettiä lasten ja nuorten kanssa, mihin perusasioihin energiaa oikeasti tarvitaan. Aalto-yliopiston energiatieteiden ja kehitysmaiden tutkijan laatima esityskalvosarja ja opettajan taustamateriaali sisältää esimerkkejä tutkimusmatkoilta Intiasta. Sisältää muutamia sähköenergialaskuja (E=P*t), joiden avulla energian suuruusluokat tulevat tutummaksi. Oppiaineet: fysiikka, maantiede ja yhteiskuntaoppi. Sopii peruskouluihin ja lukioihin. Vapaasti käytettävissä.
Asiasanat
Julkaisumuoto

Kieli
Sisällöt / luokitus
Ympäristö ja luonto
Kestävä kehitys

Käyttö
Kohderyhmä

Materiaalin julkisuus
Materiaali on maksutonta
Materiaalin käyttötarkoitus
Materiaali toimii tausta-aineistona opettajille ja muille kasvattajille

Materiaalin soveltuvuusalue
Ei aluerajausta

Soveltuvuus
oppiaineisiin

Tervetuloa MAPPA-hakupalveluun!

Täältä löydät runsaasti eri tahojen tuottamia opetusmateriaaleja ympäristökasvatuksen ja kestävän kehityksen opetuksen tueksi.

Voit etsiä lisää materiaaleja tämän sivun sinisten linkkien takaa (esim. asiasanat, sisällöt, kohderyhmä) tai kirjoittamalla hakusanan pikahakuun.

Pikahaku