Puunhalausviikko

Halaa puuta, arvosta lähiympäristöäsi! Puunhalausviikko kannustaa ihmisiä halaamaan puita ja osoittamaan arvostuksensa omaa lähiympäristöään kohtaan. Teemaviikkoa vietetään elokuun viimeisellä viikolla, jolloin juhlitaan myös Suomen luonnon päivää.

Puunhalausviikon tavoitteena on kiinnittää huomiota meille tärkeisiin arkisiin viherympäristöihin sekä nostaa esille ajankohtaista tietoa ja tutkimuksia viheralueisiin liittyen. Puistot, lähiluonto ja lenkkipolut ovat tärkeitä virkistyspaikkoja, erityisesti kaupunkiympäristössä. Puilla on myös suuri merkitys luonnon monimuotoisuudelle.

Teemaviikko on kaikille avoin. Puita voi halata kaupungissa, maalla tai metsässä, joko yksin, kaverin kanssa tai isommallakin porukalla. Jaa oma puunhalauskuvasi ja kokemuksesi sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnistetta #puunhalausviikko tai #trädkramarveckan. Halauskuvia päivitetään Puunhalausviikon Instagramiin: @puunhalausviikko.

Puunhalausviikon verkkosivuille on koottu tietoja, artikkeleita, vinkkejä ja muita materiaaleja puunhalausviikon viettoon. Materiaalit ovat vapaasti käytettävissä.

Valtakunnallisen puunhalausviikon järjestävät Viherympäristöliitto, Maa- ja kotitalousnaiset ja Luonnonvarakeskus yhteistyössä Natur och Miljön kanssa. Puunhalausviikko on myös osa Suomen luonnon päivän ja Euroopan kulttuuriympäristöpäivien (European Heritage Days) ohjelmaa.